BURA NA US OPENU: Francuska teniserka se skinula tokom meča, sudija je kaznio jer je pokazala grudnjak, a majka Endija Mareja stala u odbranu! (VIDEO)
Foto: Printscreen

U NJOJORKU SE PRIČA SAMO O JEDNOM DETALJU

BURA NA US OPENU: Francuska teniserka se skinula tokom meča, sudija je kaznio jer je pokazala grudnjak, a majka Endija Mareja stala u odbranu! (VIDEO)

Tenis -

Francuska teniserka Aliz Korne početkom trećeg seta US open duela sa Johanom Larson 1:2 nasred terena skinula majicu.

Korne se posle pauze između drugog i trećeg seta, koja je uvedena zbog vrućine u Njujorku, vratila na teren sa naopako obučenom majicom.

Ona nije zaustavila igru i otišla u svlačionicu, već je okrenula leđa televiziskoj kameri i vratila je na pravi način u akciji koja je trajala svega 10 sekundi.

Sudija u stolici Kristijan Rask je kaznio Francuskinju zbog nesportskog ponašanja, jer je na taj način pokazala sportski grudnjak ispod majice.

Majka brtinaskog tenisera Endija Mareja, Džudi na Tviter nalogu stala je u odbranu 31. teniserke sveta.

- Korne se vratila na teren posle 10-minutne pauze zbog vrućine. Novu majicu je naopako obukla. Promenila je u dnu terena, dobila je opomenu: Nesportsko ponašanje. Ali muškarci mogu da menjaju majice na terenu - ukazala je na razliku između muške i ženske konkurencije na Tviter nalogu Džudi Marej.

Prema pravilima VTA, teniserkama nije dozvoljeno da skidaju opremu na terenu, dok to ne važi za muški deo, jer su to na svojim mečevima prvog kola radili Novak Đoković i Rodžer Federer.

foto: EPA / Jason Szene

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track