NEVIĐENA SENZACIJA! NEĆEMO GLEDATI TENISKI KLASIK ĐOKOVIĆ - FEDERER! Kakav šok! Rodžer izgubio od 55. tenisera sveta! (VIDEO)
Foto: EPA/JASON SZENES

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

NEVIĐENA SENZACIJA! NEĆEMO GLEDATI TENISKI KLASIK ĐOKOVIĆ - FEDERER! Kakav šok! Rodžer izgubio od 55. tenisera sveta! (VIDEO)

Tenis -

Ljubitelji tenisa širom sveta ipak neće imati priliku da uživaju u obračunu Novaka Đokovića i Rodžera Federera u četvrtfinalu US Opena, pošto je Švajcarac neočekivano eliminisan u osmini finala.

Australijanac Džon Milman napravio je noćas senzaciju, posle preokreta je savladao najboljeg švajcarskog tenisera rezultatom 3:1. Po setovima je bilo 3:6, 7:5, 7:6 i 7:6.

foto: Rodžer Federer

Nakon prvog seta niko nije mogao ni da sanja da će Federer pognute glave napustiti stadion "Artur Eš". Švajcarac je rutinski došao do prednosti od 1:0 u setovima. Jedan brejk bio je sasvim dovoljan za osvajanje seta. U tim momentima činilo se da u potpunosti kontroliše dešavanja na terenu. Međutim...

Sjajni Milman je u nastavku igrao definitivno najbolji tenis u karijeri. Federer je imao brejk prednosti, ali je Milman u desetom gemu uzvratio i izjednačio na 5:5. U momentu kada je Rodžer servirao za ostanak u setu, Australijanac pravi novi brejk i osvaja drugi set.

foto: Džon Milman

Usledila su dva izuzetno dramatična seta. U trećem setu oba tenisera su sjajno servirala. Nisu viđeni brejkovi pa je odluka pala u taj-brejku. Švajcarac je imao set loptu, ali nije uspeo da je iskoristi. Milman je u finišu odigrao sjajno i dobio taj-brejk 9:7.

Federer je u četvrtom setu prvi stigao do brejka. Imao je 4:2 i delovalo je da će brzo doći do izjednačenja u setovima. Međutim, greške na mreži skupo su ga koštale. Milman vraća brejk i set ulazi u novu dramatičnu završnicu. Federer je igrao katastrofalno u taj-brejku. Milman brzo dolazi do pet set lopti. Prve dve nije uspeo da iskoristi, ali treću priliku jeste.

foto: Džon Milman

Trenutno 55. teniser sveta će u svom prvom Gren slem polufinalu igrati protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je u osmini finala bio ubedljiv protiv Portugalca Souze 3:0 (6:3, 6:4, 6:3).

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track