UROTILI SE PROTIV SRBINA! NOVAČE, ČUVAJ SE: Federer uči Milmana da te pobedi!
Foto: AP, EPA/MARK LYONS

us open

UROTILI SE PROTIV SRBINA! NOVAČE, ČUVAJ SE: Federer uči Milmana da te pobedi!

Tenis -

Pošto ga je Australijanac eliminisao, slavni Švajcarac ga sada savetuje kako da pobedi Srbina u četvrtfinalu prestižnog grend slema

Vreme je da Novak sruši Milmanove snove! Najbolji srpski teniser sastaće se kasno večeras u četvrtfinalu US opena sa australijskim teniserom Džonom Milmanom, koji je priredio veliko iznenađenje eliminacijom favorita Rodžera Federera s terena u Njujorku.

Nole je prethodno u ponedeljak slavio nad Portugalcem Žoaom Souzom rezultatom 3:0.

foto: Reuters

U borbi za polufinale grend slema u Velikoj jabuci Đokovića čeka izuzetno motivisani 55. teniser sveta, koga je Federer posavetovao na koji način da se nosi s Novakom u predstojećem duelu.

- Mora da se potrudi da zabrine Novaka i možda da se nada još jednom pakleno vrućem danu - poručio je Švajcarac Milmanu.

Igrali su ove godine u Kvinsu, Đoković je Milmanu prepustio samo dva gema. Jeste izbacio Federera, ali Đoković je sada izraziti favorit sa kvotom 1,05 na keca. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Đoković – Milman.

I sam Australijanac veruje da može da iznenadi nekad najboljeg igrača planete.

- Da li mogu ponovo da iznenadim? Da, zašto ne bih? Da ne verujem u pobedu, učinio bih sebi lošu stvar. Đoković je neverovatan igrač, nalazi se u sjajnoj formi, kao i ja. Moraću da budem mnogo bolji u odnosu na naš prethodni duel - poručio je Milman.

Novak se s Milmanom do sada sastao samo jednom, kad ga je potpuno nadigrao rezultatom 6:2, 6:1 ovog juna u londonskom Kvinsu.

Na Milmanovu žalost, Nole je u odličnoj formi, a i pored tenisa postoje mnoge druge stvari koje mu daju pozitivnu energiju u životu.

- Tenis ne određuje da li sam srećan ili ne. Otac sam dvoje dece i mnogo toga se dešava u mom životu što nije samo tenis. Znate, nije to kao što je nekad bilo. Prosto, vaš život postane smisleniji, u njemu se pojavi više odgovornosti, stvari koje vas čine srećnim čak i kad izgubite meč - otvorio se Nole novinarima u Njujorku.

Ne zna ga šta je snašlo, Federer očajan:

Samo sam čekao da se meč završi

Nakon eliminacije u osmini finala US opena Rodžer Federer otkrio je da se jedva borio s vrućinom tokom meča s Milmanom, i da je samo čekao da se njihov duel završi.

- Nisam mogao da dođem do daha. Samo sam mislio o tome kako je veoma toplo. Bila je to jedna od onih noći kad nisam mogao da udahnem. Uopšte nije bilo protoka vazduha. Borio sam se s nemogućim uslovima, prvi put u karijeri. Bilo je neugodno. Kako je meč odmicao, sve više sam se znojio i gubio energiju. Zaista je razočaravajuće, ali samo sam čekao da se meč završi - istakao je Federer.

Novak Đoković vs Džon Milman

6 ATP pozicija 55 Beograd MESTO ROĐENJA Brizbejn 188 cm VISINA 183 cm 77 kg TEŽINA 79 kg 33/10 POBEDE/PORAZI U SEZONI 14/15 2 BROJA TITULA U SEZONI 0 816/173 POBEDE/PORAZI U KARIJERI 43/58 70 TITULE U KARIJERI 0 115,310,890 $ ZARADA 1,853,718 $

Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track