NOVAKOVA PROMENA KOJA JE UNIŠTILA RAFU: Đoković je gubio od Nadala, a zatim uradio OVO i počeo da pobeđuje
Foto: AP

detalji prave razliku

NOVAKOVA PROMENA KOJA JE UNIŠTILA RAFU: Đoković je gubio od Nadala, a zatim uradio OVO i počeo da pobeđuje

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković polufinalni meč US opena protiv Keija Nišikorija igra posle duela između Nadala i Del Potra, koji je na programu od 22 časa po srednjeevropskom vremenu, a teniski stručnjak Kreg O'Šenesi ističe da je Novak promenio način igre kako bi krenuo da pobeđuje Nadala.

"Oni prolaze kroz raličite periode dominacije. Od 2005. do 2010. Rafa je bio dominantniji, ali je onda Novak početkom 2011. napravio jednu promenu i pobedio sedam uzastopnih mečeva, sve u finalima", rekao je O'Šenesi.

"Novaka je Rafa mnogo 'šetao' zbog bekhenda. Imao je najbolji forhend na svetu, a Novak, verovatno, najbolji bekhend. Ali, forhend je jači od bekhenda, tako da bi Rafa konsanto igrao sa mnogo spina i Novaka gurao unazad. Novak je napravio malu promenu tako što je više ulazio u teren, 'hvatao' bekhend u penjanju i slao ga niz liniju, te je Rafa odjednom igrao sve više i više bekhenda i stajao u đus polju igrajući više bekhenda nego forhenda", jasan je O'Šenesi.

Istorija je poznata – 52. spektakla u režiji Đokovića i Nadala, od kojih je Srbin dobio 27, a novi možemo da gledamo, ako obojica slave u polufinalu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track