NOVAKU NI NADAL I ATP TRON NISU DALEKO: Evo šta bi moglo da se desi ako Đoković dobije Del Potra i podigne pehar u Njujorku
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

sve bliže vilju

NOVAKU NI NADAL I ATP TRON NISU DALEKO: Evo šta bi moglo da se desi ako Đoković dobije Del Potra i podigne pehar u Njujorku

Tenis -

Ako najbolji srpski teniser Novak Đoković osvoji US Open, praktično, će sam od sebe zavisiti kada je u pitanju prvo mesto na ATP listi na kom je sada Španac Rafael Nadal.

Nadal će u ponedeljak imati 8.760 bodova, dok bi Novak Đoković, ako osvoji pehar, imao 6.445 bodova. Međutim, razlika u ATP trci, broju bodova u samo 2018. godini, bila bi svega 1.035 poena u korist Španca, kojki je posle dva seta, a zbog povrede kolena bio primoran da preda meč protiv Huana Martina Del Potra!

Kada je u pitanju pozicija na ATP listi Nadal do kraja godine mora da brani još 1.280 bodova na tri turnira, dok Đoković ne brani nijedan i može samo da osvaja! Četiri najveća turnira do kraja godine su Peking i Mastersi u Šangaju i Parizu i završni Masters.

Novak, preka sadašnjem rasporedu neće igrati u Pekingu, ali ostala tri turnira hoće, a plasmanom u finale Ju Es opena već je osigurao nastup na završnom Mastersu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track