U KREVETU, PA NA TERENU, JEDAN SRBIN JE BIO KOBAN ZA SERENU! Upoznajte Sašu Bajina, srpskog trenera koji je doneo Japanki titulu na US Openu!
Foto: Profimedia

majstor

U KREVETU, PA NA TERENU, JEDAN SRBIN JE BIO KOBAN ZA SERENU! Upoznajte Sašu Bajina, srpskog trenera koji je doneo Japanki titulu na US Openu!

Tenis -

Saša Bajin, Nemac srpskog porekla, nekada je trenirao slavnu Amerikanku i bio joj dečko, a sad je baš protiv nje doveo mladu Japanku do trona na US Openu.

Možda niste znali, ali za uspeh Naomi Osake, 20-godišnje teniserke iz Japana, koja je na US openu stigla do prve grend slem titule u karijeri, najzaslužniji je - Srbin! I to niko drugi nego Saša Bajin, bivši dečko i trener Serene Vilijams, koju je mlada Naomi pobedila u subotnjem finalu sa 2:0 (6:2, 6:4).

Naš trener nekada je slavio Grend slem titule sa Amerikankom, kojoj nije bio samo trener već i dečko, pa recept za pobedu japanske teniserke Naomi Osake očito leži baš u tome što Saša bukvalno zna kako diše Serena.

I upravo je Naomi Osaka posle pobedonosnog poena prvo pritrčala Saši Bajinu u zagrljaj, a onda vrisnula u plač, što i ne čudi jer je Japanu donela Grend slem titulu protiv teniserke koja iza sebe ima čak 23 grend slem pehara.

foto: EPA

Misteriozni Srbin Saša Bajin rođen je u Aranđelovcu pre 33 godine, a odrastao je u Minhenu. Od detinjstva je sjajno baratao reketom i najavljivao velike teniske domete. A onda, porodična tragedija ga je na trenutak smakla s pobedničkog puta. Kad je imao 15 godina, otac mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći i tada je izgubio motivaciju.

foto: Profimedia

Ipak, pre 10 godina dešava se pozitivan preokret. Saša je dobio poziv od tadašnjeg Sereninog partnera Jovana Savića da pojača njen tim. Prihvatio je i tako učestvovao u osvajanju brojnih titula slavne Amerikanke.

"Osim mojih roditelja, mislim da je on najvažnija osoba u mom timu. Mnogo je više od udarača loptice na mojim treninzima. On je moj stariji brat, član porodice. Zna više o meni od moje rođene majke", govorila je Serena o svom treneru.

Koliko joj on znači govori i to da mu nije dozvoljavala da dok je povređena radi sa drugim teniserkama, čak ni tada kada je propustila skoro čitavu sezonu i kada ga je Jelena Dokić pozvala da malo sparinguje sa njom, Serene je odbrusila da to može samo preko nje mrtve.

Bili su nerazdvojni, pa se spekulisalo da su i u ljubavnoj vezi. Bukvalno su živeli zajedno, spavali u u istom krevetu, izlazili po klubovima... Tabloidi su pisali o njihovoj navodnoj romansi, čak se spekulisalo da Serena čeka njegovu bebu. Ipak, oni su demantovali da su u ljubavnoj vezi. Međutim, niko im nije poverovao.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track