Najnovije vesti

U KREVETU, PA NA TERENU, JEDAN SRBIN JE BIO KOBAN ZA SERENU! Upoznajte Sašu Bajina, srpskog trenera koji je doneo Japanki titulu na US Openu!
Foto: Profimedia

majstor

U KREVETU, PA NA TERENU, JEDAN SRBIN JE BIO KOBAN ZA SERENU! Upoznajte Sašu Bajina, srpskog trenera koji je doneo Japanki titulu na US Openu!

Tenis

Saša Bajin, Nemac srpskog porekla, nekada je trenirao slavnu Amerikanku i bio joj dečko, a sad je baš protiv nje doveo mladu Japanku do trona na US Openu.
 

Možda niste znali, ali za uspeh Naomi Osake, 20-godišnje teniserke iz Japana, koja je na US openu stigla do prve grend slem titule u karijeri, najzaslužniji je - Srbin! I to niko drugi nego Saša Bajin, bivši dečko i trener Serene Vilijams, koju je mlada Naomi pobedila u subotnjem finalu sa 2:0 (6:2, 6:4).

 

Naš trener nekada je slavio Grend slem titule sa Amerikankom, kojoj nije bio samo trener već i dečko, pa recept za pobedu japanske teniserke Naomi Osake očito leži baš u tome što Saša bukvalno zna kako diše Serena.

 

 

I upravo je Naomi Osaka posle pobedonosnog poena prvo pritrčala Saši Bajinu u zagrljaj, a onda vrisnula u plač, što i ne čudi jer je Japanu donela Grend slem titulu protiv teniserke koja iza sebe ima čak 23 grend slem pehara.

 

foto: EPA

 

Misteriozni Srbin Saša Bajin rođen je u Aranđelovcu pre 33 godine, a odrastao je u Minhenu. Od detinjstva je sjajno baratao reketom i najavljivao velike teniske domete. A onda, porodična tragedija ga je na trenutak smakla s pobedničkog puta. Kad je imao 15 godina, otac mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći i tada je izgubio motivaciju.

 

foto: Profimedia

 

Ipak, pre 10 godina dešava se pozitivan preokret. Saša je dobio poziv od tadašnjeg Sereninog partnera Jovana Savića da pojača njen tim. Prihvatio je i tako učestvovao u osvajanju brojnih titula slavne Amerikanke. 

 

"Osim mojih roditelja, mislim da je on najvažnija osoba u mom timu. Mnogo je više od udarača loptice na mojim treninzima. On je moj stariji brat, član porodice. Zna više o meni od moje rođene majke", govorila je Serena o svom treneru.

 

Koliko joj on znači govori i to da mu nije dozvoljavala da dok je povređena radi sa drugim teniserkama, čak ni tada kada je propustila skoro čitavu sezonu i kada ga je Jelena Dokić pozvala da malo sparinguje sa njom, Serene je odbrusila da to može samo preko nje mrtve.

 

Bili su nerazdvojni, pa se spekulisalo da su i u ljubavnoj vezi. Bukvalno su živeli zajedno, spavali u u istom krevetu, izlazili po klubovima... Tabloidi su pisali o njihovoj navodnoj romansi, čak se spekulisalo da Serena čeka njegovu bebu. Ipak, oni su demantovali da su u ljubavnoj vezi. Međutim, niko im nije poverovao.

 

 

Kurir sport

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...