NAJVEĆI NOVAKOV KRITIČAR ODJEDNOM PROMENIO PLOČU: Vilander je OVO jedva izgovorio za Đokovića! Teniski svet u NEVERICI!
Foto: Reuters/Profimedia

svi u čudu

NAJVEĆI NOVAKOV KRITIČAR ODJEDNOM PROMENIO PLOČU: Vilander je OVO jedva izgovorio za Đokovića! Teniski svet u NEVERICI!

Tenis -

Mats Vilander je tokom poslednjih meseci postao jedan od najvećih fanova srpskog tenisera Novaka Đokovića. Bio je toliko oduševljen trijumfom u Njujorku da je izjavio kako je Novak na dobrom putu da postane najbolji teniser svih vremena.

Novak je u Njujorku došao je do 14. Grend slem pehara u svojoj karijeri, pa se tako izjednačio sa idolom Pitom Samprasom na večnoj listi.

- Kretanje mu je izuzetno, stiže na svaku lopticu, u glavi je veoma jak i izgleda kao 'ljudski zid'. Kada govorimo o teniskim rekordima, treba govoriti o Đokoviću kao nekome ko ih iznova postavlja. Uz njega su Rodžer Federer i Rafael Nadal - objasnio je Vilander šta Đokovića odvaja od ostalih igrača.

- Setimo se Indijan Velsa i Majamija, pa Rolan Garosa kada je izgubio od Marka Čekinata. Nije se očekivalo da će uopšte moći da osvaja grend slemove. Takođe, treba se podsetiti i 2015. i 2016. godine kada je dominirao, ali sada je mnogo svežiji.

Osvrnuo se potom na sam meč i dodao kako je srpski as odigrao izuzetno pametno.

- Đoković je na početku igrao taktički mnogo pametnije, Huan Martin je čekao da sve reši servisom, dok je u drugom setu bio bolji igrač. Ponekad se videla snaga Delpovog forhenda. Igrao je finale posle devet godina, ali Novak je kompletan teniser. Pametno je birao trenutke kada će izlaziti na mrežu. Postoji razlika u nijansama kada su najveći igrači u pitanju. Talenat nesumnjivo postoji, ali najveće odvaja ono što najbolji mogu da izvuku kao iznenađenje.

Ova Vilanderova izjava je šokirala teniski svet s obzirom na činjenicu da je Mats bio jedan od najvećih Novakovih kritičara ikada. Očigledno da je Đoković svojim poduhvatima u ovoj godini uspeo da razuveri i one svoje najveće kritičare.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track