NOVAK JE VRATIO IGRU: Evo šta Marjan Vajda kaže o Đokovićevom trijumfu u Njujorku
Foto: Reuters

slovak zadovoljan

NOVAK JE VRATIO IGRU: Evo šta Marjan Vajda kaže o Đokovićevom trijumfu u Njujorku

Tenis -

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, rekao je da srpski teniser ponovo igra svoj najbolji tenis, i da po broju osvojenih grend slem trofeja sustiže Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Đoković je osvojio 14. grend slem titulu, nakon što je u finalu US opena pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra sa 6:3, 7:6, 6:3.

"On je vratio svoju najbolju igru", rekao je Vajda.

Federer je prvi na listi sa 20 grend slem titula, tri manje ima Nadal, a Đoković i njegov idol iz detinjstva Pit Sampras imaju po 14.

"Ovo je sjajno, 14 je brojka. Pre nekoliko godina Rafa i Rodžer su daleko odmakli. Bili su suviše daleko po broju grend slem titula. Sada imam utisak da ih sustiže. On je sada tako blizu, tri do Rafe i šest - dobro šest je neverovatno, do Rodžera", dodao je Vajda.

Na vrh ATP liste vratila se velika trojka, prvi put posle tri i po godine - Nadal je prvi, Federer je drugi, a Đoković se posle trijumfa u Njujorku popeo na treće sa šestog mesta.

Njih trojica su od 2005. godine i Rolan Garosa osvojili 47 od 55 grend slem titula, što je 85 odsto. To je u potpunoj suprotnosti od ženskog tenisa, gde je osam teniserki osvojilo poslednjih osam grend slem turnira.

"Mnogo mi znači što sam rame uz rame po broju GS trofeja sa Samprasom. To je neverovatno. Gledao sam kada je osvojio jedan od prvih trofeja na Vimbldonu i odrastao sam misleći da ću i ja jednog dana moći da radim ono što on radi", rekao je Đoković.

On je istakao da mu je drago što igra u eri Federera i Nadala.

"Možda bih, pre 10 godina, rekao da nisam srećan što sam deo te ere, ali danas jesam. Zaista jesam. Rivalitet sa Federerom i Nadalom me je učinio ovakvim teniserom, oblikovao me je u igrača kakav sam danas. Imam veliko poštovanje prema njihovim dostignućima na terenu, ali i tome što su šampioni i uzori van terena", naveo je srpski teniser.

On je dodao da je na početku karijere, kada je gubio mečeve na grend slem turnirima od Federera i Nadala, učio šta je trebalo da radi da bi napredovao i razvio svoju igru, kako bi počeo da ih pobeđuje kada je najvažnije.

"Mislim da je to jedan od najvažnijih perioda u mom životu, moje teniske karijere, mog razvoja. To dugujem njima", rekao je Đoković.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track