VEĆ 13 GODINA ŽIVI SA BOLOVIMA: Nadalov bivši trener otkrio kroz šta je sve Rafa prolazio tokom karijere
Foto: Reuters

stopalo, koleno, leđa...

VEĆ 13 GODINA ŽIVI SA BOLOVIMA: Nadalov bivši trener otkrio kroz šta je sve Rafa prolazio tokom karijere

Tenis -

Dugogodišnji trener i stric prvog tenisera sveta Rafaela Nadala Toni izjavio je da je njegov bratanac izložen velikim bolovima već 13 godina i da sa tim vodi neprekidnu borbu.

Nadal je na US openu povredio desno koleno zbog koje je upitno njegovo učešće na turnirima u Pekingu i Šangaju narednog meseca, a njegov dugogodišnji trener (prekinuli saradnju prošle godine) je otkrio da je Rafa od 2005. u konstantnim bolovima.

- Rafa živi u bolovima već 13 godina i neprekidno je na antibioticima. Iz tog razloga je svoju tenisku karijeru podredio zdravstvenom stanju rekavši mi jednom prilikom da bi se odrekao brojnih pobeda samo da ga manje muči bol - rekao je Toni na konferenciji za medije.

Stariji Nadal je rekao i da mu je specijalista rekao jednom prilikom da bi Rafina karijera trebalo da bude gotova i da zbog problema koji vuče od 2005. godine prvi teniser sveta nije uspeo nikad da završi pripreme kako dolikuje.

- Od 2005. godine uzima antibiotike jer bolovi postaju nepodnošljivi kad god bi meč počeo. Kada sanira problem stopala, počinje da ga boli koleno, pa preko leđa do ostalih delova tela - objasnio je Toni Nadal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track