ĐOKOVIĆ JE PETAO KOJI JE SVE ZAS.AO! Legendarni teniser bez dlake na jeziku: Federer se ponaša kao DAMA, ne pljuje, ne psuje... Tenis je DOSADAN!
Foto: EPA/MARIO RUIZ, AP

MARSELO RIOS U SVOM STILU

ĐOKOVIĆ JE PETAO KOJI JE SVE ZAS.AO! Legendarni teniser bez dlake na jeziku: Federer se ponaša kao DAMA, ne pljuje, ne psuje... Tenis je DOSADAN!

Tenis -

Bivši čileanski teniser Marselo Rios komentarisao je za španske medije trenutnu situaciju u tenisu i nije zaobišao da sočno opiše najbolje igrače današnjice.

Tokom teniske karijere Marselo Rios bio je i više nego otvoren u izjavama i intervjuima u kojima je bez dlake na jeziku govorio o protivnicima, trenutnom stanju u tenisu, sebi...

Popularni Čino u intervjuu za stanicu "La Tercera" govorio je o mnogim stvarima vezanim za tenis, a novinare je interesovalo šta misli o nedavno završenom Lejver kup u kojem je slavio Tim Evrope.

“Bilo mi je ekstremno smešno koliko su energije uneli u sve to, a ne znam zašto – možda zato što je mnogo novca na talonu? Federera nikada nisam video takvog, a Zverev kao da je osvojio pet Vimbldona. Ipak, najviše me nervira Džek Sok – ne poznajem ga lično, ali on je klovn i ne dopada mi se“, rekao je 42-godišnji Rios.

tim evrope slavio na lejver kupu
tim evrope slavio na lejver kupufoto: EPA

“Jedino što se radujem da vidim jeste sudar Federer – Nadal. Volim Rodžera, pravi je džentlmen i najbolji u istoriji, ali na terenu je kao dama – ne pljuje, ne psuje, previše je fin. Volim momke kao što je Ivanišević, jednom mi je posle poraza rekao: ‘Hrvat sam, da imam pištolj, ubio bih se. Izgubio sam, a ne znam ni kako‘. Sada je tenis previše dosadan“, smatra Rios koji je napravio paralelu između današnjeg tenisa i vremena kada je on igrao.

federer i nadal su mu zanimljivi
federer i nadal su mu zanimljivifoto: Profimedia

“Ranije si morao da igraš sve Masterse – ako ne, dobiješ nula poena. Terali su nas i da igramo sve Slemove. Sada Federer ne igra na Rolan Garosu – razumem zbog njegovih godina i brige o telu, ali to mi se ne dopada. Tenis je postao težak, oduvek je bilo loše, a još sam se više razočarao pošto sam pročitao Agasijevu knjigu“, kaže Rios i dodaje:

“Ipak, u meni je probudilo emociju kada sam video da je Đoković osvojio Vimbldon i US open. Petao koji je sve za..ao da se vrati i da osvoji, to je bilo kao sa Tajgerom Vudsom. Drago mi je i da Federer sa 37 ima motiva da nastavi. Ja sa 22 nisam želeo više, a on ima 37 godina. Gledao sam Federera kako trenira, a o Nadalu da ni ne govorim pada mi brada… Govore o mom talentu, a to nema veze! Talenat moraš da treniraš ili ga gubiš – sati i sati, motivacija, rano ustajanje… Ja sam potpuno izgubio motivaciju i trebalo je da se povučem sa 21“.

đoković ga oduševio
đoković ga oduševiofoto: AP

Bivši čileanski teniser Marselo Rios ostaće upamćen kao jedini igrač koji je došao do prvog mesta na ATP listi, a da nije osvojio nijedan Grend slem turnir. Penzionisao se 2004. godine, a na turnirima je osvojio skoro 10 miliona dolara samo od nagrada.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track