KAKVE REČI AMERIKANCA! Proslavljeni teniser nahvalio Đokovića kao malo ko do sada!
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

on nema dilemu

KAKVE REČI AMERIKANCA! Proslavljeni teniser nahvalio Đokovića kao malo ko do sada!

Tenis -

Nekada četvrti teniser sveta, Amerikanac Tod Martin, ubeđen je da će Novak Đoković biti najbolji teniser svih vremena.

Martin, koji je 2010. godine imao priliku da sarađuje sa Novakom, izjavio je da nije iznenađen sjajnim povratkom srpskog tenisera u prepoznatljivu formu.

"Nisam iznenađen Novakovim povratkom. Kada je i fizički i emotivno spreman, on je najbolji teniser na svetu. Novak je 2011. godine shvatio da je ključ u tome da bude agresivniji na terenu i uspeo je da uspostavi potpunu kontrolu nad samim sobom kako je vreme prolazilo. Nisam razumeo šta se dešavalo s njim prošle godine. Srećom, oporavio se od povrede lakta i pronašao je dovoljno motiva da se vrati", rekao je Martin.

Novak je u Njujorku osvojio 14. Gren slem titulu u karijeri i tako je nastavio poteru za Nadalom (17) i Federerom (20).

"Ako nastavi da igra na ovom nivou još nekoliko godina, preteći će i Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih Gren slem trofeja. Ima želju da stalno napreduje i ako uspe da zadrži taj stav, uopšte nemam sumnju da će biti najbolji svih vremena", Martin nema dilemu.

Podsetimo, Novak je trenutno treći teniser sveta i do kraja sezone će pokušati da se vrati na vrh ATP liste. Naredne nedelje nastupiće na Mastersu u Šangaju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track