DIŠE ZA VRAT ŠPANCU! Novak: Nisam mogao da zamislim bolji scenario... Blizu sam Nadalu!
Foto: Reuters

bitka za prvo mesto

DIŠE ZA VRAT ŠPANCU! Novak: Nisam mogao da zamislim bolji scenario... Blizu sam Nadalu!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković demonstrirao je silu na Mastersu u Šangaju! Dominantno je stigao do titule i sada se nalazi na korak od prvog mesta na ATP listi.

Novak će od ponedeljka biti drugi teniser sveta i imaće samo 250 bodova manje od prvoplasiranog Španca.

"Nisam mogao da zamislim bolji scenario. Blizu sam Nadalu, u dobroj samo poziciji. Planiram da igram Pariz i London, možda dodam još jedan turnir, možda ne. Igram vrlo dobro, a najveće dostignuće ove sezone bilo bi da završim godinu na prvom mestu", rekao je Novak.

Srbin je u finalu ubedljivo savaladao Bornu Ćorića. Koliko je bio dominantan na ovom turniru najbolje govori činjenica da nije izgubio nijedan servis gem.

"Fenomenalno je! Vrlo sam ponosan na sve što smo ostvarili. Zahvalan sam timu i porodici i svima koji su uz mene. Protekla tri ili četiri meseca su bila nestvarna. Nije bilo mnogo rupa u mojoj igri, pogotovo ove nedelje. Sve je funkcionisalo savršeno. Ove nedelja je bila možda i najbolja što se servisa tiče. Suočio sam se možda sa dve ili tri brejk lopte. Nisam ispustio servis gem nijednom. Ne dešava se to tako često, ne znam je li se ikada desilo. Vrlo sam zadovoljan", konstatovao je Novak.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track