HRVAT NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO: Nole demolirao Marina Čilića! Velika bruka 7. tenisera sveta (VIDEO)
Foto: Reuters

SERVIS GA SLUŽIO

HRVAT NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO: Nole demolirao Marina Čilića! Velika bruka 7. tenisera sveta (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Hrvata Marina Čilića sa 7:6, 6:2 u trećem kolu završnog mastersa u Londonu, ali na način na koji je Nole stigao do trijumfa nije ni malo pohvalan za trenutno 7. tenisera sveta.

Najbolji igrač sveta je sa sve tri pobede i osvojenih 600 ATP bodova okončao takmičenje u grupi "Guga Kuerten".

"Znao sam pre meča da sam u polufinalu i znao sam s kim igram tako da nije bilo lako prići ovom duelu. Obojica smo želeli da pobedimo od prvog momenta, prvi set je definitivno bio odlučujući", rekao je Đoković odmah nakon meča, koga je servis jako dobro služio u prvom setu. Osvojio je svih 20 poena kada je ubacio prvi servis, a čak četiri gema je dobio bez izgubljenog poena.

Prvi brejk na meču napravio je Đoković u petom gemu drugog seta. Poveo je tada sa 3:2 i do kraja je vezao još tri gema za novu pobedu.

Ali ono po čemu će mnogi pamtiti ovaj meč jeste potpuna nemoć Marina Čilića pred Noletovim servisom. Naime, Đoković je izgubio samo pet poena na svoj servis (28/31 na prvi i 20/22 na drugi servis). Hrvat se propisno obruka, s obzirom da se od 7. tenisera na ATP listi očekivalo da pruži daleko veči otpor.

foto: AP

Protivnik Đokovića u polufinalu biče Južnoafrikanac Kevin Anderson.

U drugom polufinalu sastaće se Rodžer Federer i Aleksander Zverev.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track