NIJE ZNAO GDE JE: Novakov bliski saradnik otkrio šokantan detalj! Đoković imao ozbiljan mentalni problem do povratka Vajde
Foto: AP

NIKO NIJE MOGAO NI SANJA OVAKO BRZI USPON

NIJE ZNAO GDE JE: Novakov bliski saradnik otkrio šokantan detalj! Đoković imao ozbiljan mentalni problem do povratka Vajde

Tenis -

Kondicioni trener Gebhart Fil Grič vratio se u stručni tim Novaka Đokovića zajedno sa Marjanom Vajdom u aprilu ove godine.

Tada je zapravo počeo novi uspon srpskog tenisera, koji ga je šest meseci kasnije ponovo doveo na vrh ATP liste.

I sam Grič ističe da niko u maju mesecu nije mogao ni da sanja da će se Novak tako brzo vratiti na "stare staze slave", naročito jer je imao dosta problema.

"Kada smo počeli da radimo, nismo mogli ni da pomislimo da je sve ovo moguće", kaže Grič.

On je predočio šta su bili Novakovi problemi u to vreme.

"Bio je u velikim problemima... Bio je fizički nespreman, mnogo toga mu je nedostajalo u igri, ali je najveći problem bio mentalni, jer nije znao gde je".

Međutim, Đoković je ubrzo pronašao energiju i motivaciju.

"Ponovo je počeo da živi prema pravilima tenisa. Znao je da, ako želi da ruši rekorde, to mora da počne da radi brzo, jer ipak ima 31 godinu".

Brzi uspon srpskog tenisera šokirao je sve.

"Kada smo se okupili, pitao me je da li će ikada više moći da osvoji gren slem. US open smo postavili kao cilj. A Novak je već na Vimbldonu zablistao".

Grič se vratio i na kraj 2016. godine kada je saradnja raskinuta.

"Svi smo bili iscrpljeni, ali napravili smo i neke greške", rekao je Grič i nastavio:

"Te 2016, iako je bio umoran, Novak je izvukao poslednje atome snage da osvoji Rolan Garos, jedini gren slem koji mu je nedostajao. Kada je to uspeo, bio mu je potreban odmor"...

O zaslugama Marjana Vajde u Đokovićevoj karijeri izlišno je govoriti, ali austrijski stručnjak Fil Grič nije toliko eksponiran u javnosti, a takođe ima izuzetno jak uticaj na Novakov teniski napredak.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track