REVOLUCIJA U ŽENSKOM TENISU: Povlastice za porodilje! Evo šta će od sada biti novo za majke na VTA turu
Foto: AP

PRAVILA OKO NOSILACA I OBLAČENJA

REVOLUCIJA U ŽENSKOM TENISU: Povlastice za porodilje! Evo šta će od sada biti novo za majke na VTA turu

Tenis -

Udruženje svetskih teniserki (VTA) odobrilo je danas promenu pravila vezano za određivanje nosioca na turnirima, za igračice koje se na teren vraćaju posle pauze nakon porođaja.

Udruženje je navelo da će teniserke koje se posle porođaja vraćaju takmičenjima dobijati "specijalni renking" i do treće godine od rođenja deteta, ali mogu se koristiti i izuzeci za određivanje nosioca na velikim turnirima.

Bivše prve teniserke sveta Amerikanka Serena Vilijams i Beloruskinja Viktorija Azarenka su "najnovije" majke na VTA turu.

Takođe, VTA je donelo odluku i o promeni pravila oblačenja, pa teniserke neće biti kažnjene niti će im biti zabranjeno da nose helanke ili specijalne šortseve bez suknji ili haljina preko.

Vilijams, osvajačica 23 grend slem titule, ove godine nije bila među nosiocima na Rolan Garosu, prvom grend slem turniru otkako je rodila ćerku. Ona je tokom mečeva iz zdravstvenih razloga nosila crni kombinezon, specijalno dizajniran zbog bolje cirkulacije, a posle teškog porođaja i problema sa krvnim ugrušcima.

Teniski savez Francuske je u avgustu saopštio da će Vilijams biti zabranjeno da nosi crni kombinezon na mečevima na Rolan Garosu.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track