NADAL NAJAVIO ŽESTOKE OKRŠAJE SA ĐOKOVIĆEM! Španac potpuno otvoreno pričao o NAJVEĆEM RIVALU: Mnogi su mislili da će biti drugačije, ali Novak...
Foto: AP

ISKRENO

NADAL NAJAVIO ŽESTOKE OKRŠAJE SA ĐOKOVIĆEM! Španac potpuno otvoreno pričao o NAJVEĆEM RIVALU: Mnogi su mislili da će biti drugačije, ali Novak...

Tenis -

Drugi teniser sveta, Španac Rafael Nadal izjavio je da spreman ulazi u početak nove sezone, u kojoj će mu glavni rival biti Novak Đoković za koga Španac tvrdi da ga nije iznenadio

"Novak je ima izvanredan drugi deo sezone, posebno od Vimbldona. Nije to bilo veliko iznenađenje za mene, mada mnogi su mislili da će biti drugačije", priznao je pobednik egzibicije u Abu Dabiju 2010, 2011. i 2016. (dva puta).

Tokom karijere Nadalu se nekoliko puta dešavalo da ne može da igra po nekoliko meseci ali uvek je uspevao da se vrati i ostane na vrhu.

"Obožavam takmičenje, posebno na najvećim turnirima sezone. To mi daje motiv da istrajem. Mislim da je ta volja za takmičenjem ono što motiviše i sve ljude oko mene", kaže Nadal, kojem će prvi turnir za poene biti u Brizbejnu.

Nadal će od 27. do 29. decembra igrati na "Mubadala teniskom šampionatu" u Abu Dabiju, egzibiciji na kojoj će biti i Novak Đoković, Dominik Tim, Hjeon Čung, Kevin Anderson i Karen Kačanov.

"Stvari idu u pravom smeru, radim sve što je normalno kako bi se što pre vratio u formu i u ovom momentu važno mi je da imam dobru predszonu, kako bi bio spreman za start", izjavio je Nadal za "Gulf news".

Španski teniser je odlučio i da u narednoj sezoni smanji broj takmičenja kako bi se što bolje oporavio i bio u formi za najvažnija takmičenja. Abu Dabi će biti idealna prilika da vidi gde se trenutno nalazi i na čemu još treba da radi.

"Mubadala šampionat je uvek bio važan za mene, jer je to najbolji način da se pripremim za sezonu u Australiji", izjavio je Rafa.

Nadalov prvi meč na ovoj egzibiciji je polufinale u kojem će se sastati sa boljim iz duela Kevina Andersona i Hjeona Čunga.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track