NOVAK FURIOZAN NA OTVARANJU NOVE SEZONE: Đoković pregazio Džumhura na startu pohoda na treću titulu u Dohi (VIDEO)
Foto: EPA / Ali Haider

SRBIN NEMILOSRDAN U PRVOM MEČU U 2019.

NOVAK FURIOZAN NA OTVARANJU NOVE SEZONE: Đoković pregazio Džumhura na startu pohoda na treću titulu u Dohi (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako i ubedljivo je pobedio tenisera iz BiH Damira Džumhura u prvom kolu ATP turnira u Dohi - 6:1, 6:2.

Ne može se reći da je Đoković blistao na otvaranju nove sezone, iako je nekoliko puta odigrao spektakularne poene, ali je igrao dovoljno da "pregazi" 47. igrača sveta, kome je prepustio samo tri gema.

U oba seta prvi reket sveta je napravio po dva brejka, a kada je servirao, rivalu nije dozvolio nijednom da mu zapreti. Meč je bio lišen svake neizvesnosti, a trajao je samo 56 minuta.

Bio je to njihov drugi duel, a prethodni nisu završili, jer je na turniru Masters serije u Parizu 2018 bosanski teniser predao meč posle izgubljenog prvog seta.

Sledeći Novakov rival u pohodu na treću titulu u Dohi (do sada ih osvajao 2016. i 2017) je Mađar Marton Fučovič, koji je pobedio Rumuna Mariuša Kopila 6:3, 6:2.

Fučovič je 36. na ATP listi. Novak je dobio jedini njihov dosadašnji duel, na US openu 2018. godine - 6:3, 3:6, 6:4, 6:0.

Taj meč po rasporedu je drugi na Centralnom terenu, na kome program počinje u 13.30 po srednjeevropskom vremenu. Dakle, Novak bi mogao da igra oko 15.00.

Đoković i Džumhur će se u Dohi sastati još jednom, u drugom kolu dubla. Novak sa bratom Markom igraće protiv Džumhura i Dušana Lajovića.

TOK MEČA:

Drugi set:

6:2 - KRAJ!

5:2 - Džumhur je uspeo da se održi u životu, ali u sledećem gemu Novak servira za meč.

5:1 - Đoković je potvrdio i drugi brejk u ovom setu i sada je na gem od trijumfa.

4:1 - BREJK! Đoković ne posustaje, grabi ka prvoj pobedi u 2019. godini.

3:1 - Kako-tako Novak je morao da se oznoji u ovom gemu, ali je od 30:30 dobio dva poena, pa neizvesnosti nije bilo.

2:1 - BREJK! Kao i u prvom gemu drugog seta, i sada je bilo 0:40, ali je ovaj put Novak iskoristio prvu priliku da rivalu oduzme servis, zahvaljujući sjajnom riternu.

1:1 - Prvi reket sveta bez problema rešava gemove na svoj servis, Džumhur mu do sada nijednom nije zapretio. I u ovom gemu je Novak izgubio samo jedan poen.

1:0 - Đoković je propustio čak četiri brejk lopte u ovom gemu! Džumhur je ipak uspeo da se izvuče, kako na 0:40, tako i kasnije kod četvrte brejk lopte, i dobije uvodni gem drugog seta, ujedno i najduži u dosadašnjem delu meča.

Prvi set - 6:1:

6:1 - Samo 23 minuta trebalo je Đokoviću da dobije prvi set u 2019. godini.

5:1 - BREJK! Drugi Novakov na meču. Džumhur se nosi sa Đokovićem kad pogodi prvi servis, ali ako to ne učini, na velikim je mukama. Srbin je to znao da iskoristi da napravi još jedan brejk.

4:1 - Za sve se pita Novak... Posle dve njegove greške stiglo se do 30:30, ali onda je dodao gas i dobio gem.

3:1 - Damir stiže do prvog gema. Na 30:30 dva puta je odlično odservirao i "upisao" se u ovom meču.

3:0 - Prvi reket sveta je potvrdio brejk iako je ovaj gem krenuo sa 0:30, posle nešto slabijih Novakovih servisa. Međutim, onda je Đoković "popravio" početni udarac, a na 15:30 imao je i malo sreće, pa je zatim rutinski priveo gem kraju.

2:0 - BREJK! Novak je odmah oduzeo seris rivalu, i to bez probelema. Dok Džumhur greši, Đoković gotovo sve pogađa. Na kraju, gem je završen dvostrukom servis greškom.

1:0 - Đoković, uz jednu grešku, lako osvaja prvi gem na meču.

18.20 - Novak je birao da prvi servira.

foto: Printscreen

Njih dvojica su se srela samo jednom do sada, na Mastersu u Parizu 2018, kada je Džumhur predao meč Đokoviću posle izgubljenog prvog seta.

Pobednika današnjeg okršaja sastaće se u drugom kolu sa Martonom Fučovičem (Mađarska), koji je pobedio Mariuša Kopila (Rumunija) 6:3, 6:2.

Đoković je turnir u Dohi osvajao dva puta, 2016. i 2017.

Zanimljivo je da će se Novak i Damir sresti i u dubl konkureniji, u drugom kolu. Najbolji srpski teniser sa bratom Markom igraće protiv Džumhura i Dušana Lajovića.

Podsetimo, Đoković je u predigri nove sezone osvojio egzibiciju u Abu Dabiju, gde je savladao Karena Hačanova u polufinalu i Kevina Andersona u finalu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja