ĐOKOVIĆI DOBILI SRPSKI DERBI: Novak i Marko pobedili Lajovića i Džumhura posle drame u tri seta i prošli u polufinale
Foto: AP

TURNIR U DOHI

ĐOKOVIĆI DOBILI SRPSKI DERBI: Novak i Marko pobedili Lajovića i Džumhura posle drame u tri seta i prošli u polufinale

Tenis -

Braća Novak i Marko Đoković pobedili su srpsko-bosanski par Dušan Lajović - Damir Džumhur u četvrtfinalu takmičenja dublova na turniru u Dohi - 7:5, 6:3, 10:7.

Đokovići su se plasirali u polufinale, gde igraju sa belgijsko-francuskom kombinacijom David Gofan - Pjer-Ig Erber, koja je bila bolja od trećih nosilaca Nikole Mektića (Hrvatska) i Aleksandera Peje (Austrija) - 6:2, 3:6, 10:3.

Novak i Marko su dobili prvi set zahvaljujući brejku u finišu (7:5), Lajović i Džumhur su uzvratili (6:3), a u odlučujućem "skraćenom" setu Đokovići su sve vreme imali prednost. Ipak, finiš je bio neizvestan, ali su braća uspela da taj deo igre privedu kraju - 10:7.

Đokovići su u prvom kolu, takođe posle tri seta, bili bolji od autsajdera Turčina Čema Ilkela i domaćeg igrača Mubaraka Šanana Zajida - 6:3, 3:6, 10:6.

Novak je pre današnjeg meča u dublu igrao u singlu i posle mnogo muka i preokreta savladao Mađara Martona Fučoviča 4:6, 6:4, 6:1, pa mu u četvrtfinalu sledi duel sa Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije.

I Lajović je bio uspešan u singlu, jer je savladao Litvanca Ričardsa Berankisa 7:6, 0:6, 7:5, a u narednoj rundi se sastaje sa Italijanom Markom Čekinatom.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track