NOVAK JE ŠAMPION I VAN TERENA: Ovo što je Đoković pričao o Nadalu, malo ko bi rekao za najvećeg rivala!
Foto: AP

REČ PO REČ U DOHI

NOVAK JE ŠAMPION I VAN TERENA: Ovo što je Đoković pričao o Nadalu, malo ko bi rekao za najvećeg rivala!

Tenis -

Novak Đoković je oduvek bio džentlmen "belog sporta", a taj imidž nije promenio do dan-danas.

Đoković je danas u Dohi komentarisao neprijatnu situaciju u kojoj se našao, uz Rodžera Federera, njegov najveći rival - Rafael Nadal.

Nadala opet muči povreda, zbog čega je otkazao učešće na turniru u Brizbejnu i pitanje je šta će s njim biti do početka Australijan opena (14. januar).

"Rafa jedini zna kako se oseća. On se uvek iznova vraćao posle povreda. Vraćao se jer je verovao da može. Sjajan šampion. Jedan je od najboljih tenisera u istoriji. Ali njegov stil tenisa podrazumeva veliku fizičku potrošnju, njegova kolena se troše. Siguran sam da će njegov medicinski tim učiniti sve da ga osposobi da igra. Značajno je za tenis da on i dalje igra. Želim mu sve najbolje", rekao je Đoković.

Šampion i razmišlja i priča šampionski.

Novak je danas u Dohi zabeležio dve pobede, prvo u singlu posle preoreta protiv Mađara Martona Fučovića 4:6, 6:4, 6:1, a onda u paru sa bratom Markom u dublu protiv srpsko-bosanskog para Dušan Lajović - Damir Džumhur 7:5, 6:3, 10:7.

Nole u četvrtak igra četvrtfinale singla (sa Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije oko 15 sati), a onda i polufinale dubla (David Gofan - Pjer-Ig Erber).

(Blic/Jelena Medić, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track