Najnovije vesti

OTVARANJE ČETIRI VRTIĆA ZA 200 MALIŠANA: Fondacija Novak Đoković skupila 10,5 miliona dinara za decu u Srbiji
Foto: Filip Plavčić

NAJBOLJI TENISER SVETA HUMANISTA

OTVARANJE ČETIRI VRTIĆA ZA 200 MALIŠANA: Fondacija Novak Đoković skupila 10,5 miliona dinara za decu u Srbiji

Tenis

Fondacija "Novak Đoković" saopštila je danas da su u okviru upravo završene kampanje prikupili nešto više od 10,5 miliona dinara za programe ranog razvoja dece u Srbiji.

Akciji koja je trajala od 4. decembra 2018. godine pridružilo se više od 300 pojedinaca i organizacija, a na pristigle donacije u vrednosti većoj od 5,2 miliona dinara, Novak i Jelena Đoković dodali su isti iznos, duplirajući na taj način ukupnu sumu.

 

Prikupljeni novac biće uložen u projekat "Školice života", odnosno u otvaranje i opremanje vrtića u Šapcu, Žitorađi i Inđiji, dok će četvrta lokacija uskoro biti poznata.

 

Nacionalna direktorka Fondacije "Novak Đoković" Maja Kremić je navela da, prema dostupnim podacima, blizu 50 odsto dece uzrasta od tri do pet i po godina u Srbiji nije uključeno u programe predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

 

"Kako bismo uticali na ovu statistiku i svoj deci pružili jednake šanse za igru, druženje, učenje i pravilan razvoj, sredstva prikupljena u ovoj kampanji usmerićemo upravo na rešavanje ovog problema. Otvaranjem i opremanjem četiri vrtića, pomoći ćemo čak 200 dece, dok će njihovi vaspitači proći kroz profesionalno usavršavanje kako bi programe sprovodili na najbolji mogući način", kazala je Kremić.

 

foto: Reuters

 

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković zahvalio se svima koji su podržali inicijativu i naveo da će svaka donacija "sigurno pomoći da napravimo razliku u životima mališana".

 

"Svako dete je jedinstveno, puno neotkrivenih potencijala i talenata, aktivni učesnik zajednice koju čine kako vršnjaci, tako i mi odrasli. Mogućnost da nešto izmenimo, učinimo svet boljim i pružimo svima jednake šanse upravo je u našim rukama, a ulaganjem u rani razvoj dece, osim što pomažemo formiranje ovih malih ljudi u ispravne ličnosti, ulažemo i u budućnost čitavog društva", rekao je Đoković.

 

On je naveo da je imao sreće da tokom detinjstva dobije punu podršku svog okruženja, ali da je, nažalost, svestan činjenice da to nije situacija i sa drugom decom u Srbiji.

 

"Uvek ću se vraćati ovoj temi i truditi se da dam svoj maksimalni doprinos. Hvala svima koji su nam se pridružili i pomogli Fondaciji da za decu u Srbiji napravimo bolji ambijent za odrastanje", dodao je Đoković.

 

Donatorsku kampanju Fondacije "Novak Đoković" podržale su mnogobrojne javne ličnosti poput Hristine Popović, Jelene Tomašević, Sergeja Ćetkovića, Nine Janković, Miodraga Radonjića, Tamare Dragičević, Petra Benčine, Tijane Savić, kao i Fudbalski klub Crvena zvezda.

 

Fondacija "Novak Đoković" osnovana je 2007. godine kao globalna organizacija koja ulaže u kvalitetno predškolsko obrazovanje u Srbiji, a svojim aktivnostima do sada rekonstuisala je ili izgradila 41 vrtić i pomogla više od 22.000 dece.

 

 

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Filip Plavčić)

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...