FILIP ODLIČNO KRENUO, PA STAO: Borna Ćorić eliminisao Krajinovića sa AO! (VIDEO)
Foto: EPA/LYNN BO BO

MElburn

FILIP ODLIČNO KRENUO, PA STAO: Borna Ćorić eliminisao Krajinovića sa AO! (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u osminu finala Australijan opena, pošto je poražen od Hrvata Borne Ćorića sa 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

Krajinović je poveo u setovima ubedljivo igrom, ali se posle toga 12. teniser sveta izdigao i preokretom zaustavio Srbina.

Bez obzira na poraz, Krajinović je dolaskom do trećeg kola u Melburnu napravio najveći uspeh na gren slemovima i očekuje ga popriličan skok sa 93. mesta ATP liste.

Ćorić u sledećoj fazi čeka pobednika meča između Luke Puja (Francuska) i Alekseja Popirina (Australija).

Australijan open igra se za nagradni fond od 29.687.000 dolara.

Tok meča:

4. set: Krajinović - Ćorić 3:6

Ćorić je bolje krenuo u četvtom gemu, napravio dupli brejk i već je bilo jasno ko je pobednik ovog duela. Igra Krajinovića se potpuno raspala, a posebno je zbrinjavalo to što se Srbin sve vreme držao za koleno. Uspeo je na kratko Filip da se vrati u igru, ali je daleko bolja pozicija na ATP listi, kvalitet igre i iskustvo na velikim turnirima presudilo da Ćorić dobije ovaj meč.

3. set: Krajinović - Ćorić 4:6

Lomio se rezultat tokom trećeg seta, ni jedan ni drugi teniser nisu hteli da popuste, a onda Ćorić stiže do brejka (3:4) i to je ujedno bio i prelomni trenutak. U nastavku Krajinović je imao priliku da zapreti Hrvatu i preokrene rezulatat. U petom gemu je imao prednost 30:0, ali je prokockao tu šansu.

2. set: Krajinović - Ćorić 3:6

Hrvatski teniser dobro otvara drugi set i zahvaljujući greškama Krajinovića brzo stiže do brejka. Usledila je borba na terenu, oba tenisera su dosta grešila, ali više sreće u tom 'nadmudrivanju' imao je Ćorić. Filip Krajinović je prokockao šansu da vrati brejk i hrvat stiže do izjednačenja

1. set: Krajinović - Ćorić 6:2

Srpski teniser odlično otvara meč i već na startu pravi dupli brejk (4:1), a onda su sueldile majstorije Srbina koji osvaja prvi set

filip krajinović
filip krajinovićfoto: EPA/MAST IRHAM

Krajinović je odlično počeo sezonu i na prvom Grend slemu sezone savladao Marka Čekinata i Jevgenija Donskoja, ali će sada ima znatno teži posao. Pred njim je Borna Ćorić koji je bez mnogo muke obezbedio plasman u treće kolo Australijan opena. Hrvat je bio bolji od Martona Fučoviča i sa velikim samopouzdanjem i dobrom formom ulai u ovaj meč.

Pobednik ovog susreta će u narednoj rundi igrati sa boljim iz duela Luka Puj – Aleksej Popirin.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track