Najnovije vesti

SKANDAL U MELBURNU: Ustaški simboli tokom meča Krajinovića i Ćorića (VIDEO)
Foto: EPA/LYNN BO BO

burno beše na tribinama

SKANDAL U MELBURNU: Ustaški simboli tokom meča Krajinovića i Ćorića (VIDEO)

Tenis

Srpski teniser Filip Krajinović nije imao dovoljno snage da napravi veliki iskorak na svom povratku u teniski vrh. Njega je u trećem kolu posle borbe u četiri seta sa 3:1(3:6, 6:3, 6:4, 6:3) savladao Hrvat Borna Ćorić.

Početak meča je bio obećavajući, ali je u nastavku Hrvat bio sigurniji u servisu i zasluženo je slavio prolaz u sledeće kolo.

 

 

Meč su obeležili navijači hrvatskog tenisera koji su istakli zastavu NDH i bili obučeni u majicama sa aplikacijama u slavu "Oluje".

 

foto: EPA/LYNN BO BO

 

Nezavisna Država Hrvatska je bila fašistička kvinslinška (marionetska) država osnovana na delu okupirane Кraljevine Jugoslavije, koja je uz pomoć Hitlerove Nemačke postojala pod vođstvom ustaškog režima od 1941. do 1945. NDH je u istoriji ostala zabeležena po zverstvima i genocidu koje su pripadnici režima činili nad Srbima, Jevrejima, Romima, kao i Hrvatima neistomišljenicima, pretežno komunistima.

 

Na čelu NDH se nalazio Ante Pavelić i njegove ustaše: ova fašistička organizacija je osnovana 1929. uz pomoć fašističke Italije, koja je obezbeđivala centre za obuku, finansijsku i političku pomoć. Podrška je dolazila i od pristalica Hrvatske stranke prava, koju je osnovao Ante Starčević krajem 19. veka.

 

foto: EPA/LYNN BO BO

 

Program NDH, koji je formulisao Mile Budak, bio je da se očisti Hrvatska od Srba „ubijanjem jedne trećine, proterivanjem druge trećine i asimiliranjem preostale trećine“. Na teritoriji NDH su osnovani koncentracioni logori, od kojih je najpoznatiji bio Logor u Jasenovcu.

 

Kurir sport

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...