EPSKI PREOKRET NA AUSTRALIJAN OPENU! Serena prokockala 5:1 u trećem setu i 4 MEČ LOPTE! (VIDEO)
Foto: EPA

VELIKI TRIJUMF PLIŠKOVE

EPSKI PREOKRET NA AUSTRALIJAN OPENU! Serena prokockala 5:1 u trećem setu i 4 MEČ LOPTE! (VIDEO)

Tenis -

Češka teniserka Karolina Pliškova izborila je plasman u polufinale Australijan opena, pošto je posle neverovatnog preokreta uspela da savlada iskusnu Amerikanku Serenu Vilijams 6:4, 4:6, 7:5

Sedmostruka šampionka Australijan opena imala je u trećem setu prednost od 5:1 i čak četiri meč lopte, ali nije uspela da slomi rivalku. Čehinja se nije predavala, uspela je da se izvuče iz naizgled bezizlazne situacije i trijumfuje.

Ovaj neverovatan duel na Rod Lejver areni trajao je dva sata i 12 minuta.

Pliškova je odlično otvorila meč. U trećem gemu je uspela da iskoristi Serenine greške i tako napravi odlučujući brejk za osvajanje prvog seta. Pliškova je prva došla do brejka i u drugom setu, povela je sa 3:2 i činilo se da je Serena pred eliminacijom. Međutim, Amerikanka se razgoropadila u tim momentima. Odmah je sa "nulom" uzvratila i iz minuta u minut podizala je nivo igre. Izjednačila je na 1:1 u setovima i u istom ritmu nastavila da gazi rivalku u odlučujućem trećem setu. Ekspresno je došla do 5:1 i činilo se da je završila posao, ali tada je doživela veliki peh.

Prilikom jedne promene pravca iskrenula je zglob i sve se okrenulo. Jednostavno nije mogla da zavši posao. Propustila je četiri meč lopte. Rivalka je serijom od šest gemova napravila jedan od najvećih preokreta na Gren slem turnirima.

Rivalka Pliškove u polufinalu biće sjajna japanska teniserka Naomi Osaka, koja je prethodno bila bolja od Eline Svitoline.

U drugom polufinalu sastaju se Petra Kvitova i Danijel Kolins.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track