VODILA JE 5:1, ODSERVIRALA AS NA MEČ LOPTI, A IPAK JE IZGUBILA! Serena je nemilosrdno gazila protivnicu, a onda se dogodilo OVO i sve se u momenutu okrenulo naglavačke!  (VIDEO)
Foto: Profimedia

epski preokret pliškove

VODILA JE 5:1, ODSERVIRALA AS NA MEČ LOPTI, A IPAK JE IZGUBILA! Serena je nemilosrdno gazila protivnicu, a onda se dogodilo OVO i sve se u momenutu okrenulo naglavačke! (VIDEO)

Tenis -

Iskusna Amerikanka Serena Vilijams imala je u četvrtfinalu protiv Čehinje Karoline Pliškove prednost u trećem setu 5:1, odservirala je as na meč loptu i publika je već ustala da pozdravi pobednicu... Međutim, sudija je glasno uzviknuo “foot fault“ (prestup).

Češka teniserka Karolina Pliškova eliminisala je u noći izmedju utorka i srede Serenu Vilijams sa Otvorenog prvenstva Australije. Pliškova je spasla čak četiri meč lopte u odlučujućem setu, napravila nestvaran preokret i otako izborila plasman u veliko polufinale prvog Gren slema u sezoni.

Od momenta kada je zbog gaženja osnovne linije "propao" as, sve se okrenulo naglavačke za iskusnu Amerikanku. U tom poenu je iskrenula zglob i u narednih pola sata doživela je sunovrat.

Do kraja meča izguvila je sve poene na svoj srevis! Čak 10! Pliškova je osvojila šest vezanih gemova!

Nakon meča Serena nije želela da se vadi na povredu. Jasno je stavila do znanja da je Pliškova bila sjajna u ključnim momentima i da preokret nema veze sa njenim zglobom.

"Čini mi se da je moj zglob u redu. Mislim da je ona na meč loptama igrala savršeno, najbolje što je ikada igrala, ludo", rekla je Serena.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track