IDEMOOO, NOLE: Spremite se za SVEMIRSKI tenis! Sve što treba da znate o sudaru Đokovića i Nadala (VIDEO)
Foto: AP/EPA

Melburn

IDEMOOO, NOLE: Spremite se za SVEMIRSKI tenis! Sve što treba da znate o sudaru Đokovića i Nadala (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser današnjice igra prvo finale (9.30, Eurosport1) ove sezone i to protiv svog najbližeg pratioca na ATP listi Rafe Nadala

Za kraj prvog gren slema u 2019. godini, finala u Melburnu, zakazan je spektakl!

Prvi teniser planete Novak Đoković protiv najbližeg pratioca na ATP listi Rafaela Nadala u njihovom 53. međusobnom okršaju, 26. finalu, osmom meču za trofej na grend slem turniru, bore se za titulu Australijan opena.

foto: EPA

Najbolja ilustracija Đokovićevih igara u Melburnu su pohvale iz usta Matsa Vilandera. Čak se i popularni komentator i bivši teniski as predao!

Bilo je lakše dobijati Federera i Nadala na turnirima širom sveta, nego od čuvenog Šveđanina dobiti kompliment, ali i to se sada promenilo:

- Nikada nisam video Nadala sa takvim servisom i bekhend udarcem kao sada u Melburnu, ali moj utisak je da Đoković ima prednost - naglasio je Vilander.

foto: Profimedia

Ako se ostvari predviđanje Šveđanina, Novak će sedmi put u karijeri podići trofej Australijan opena. Grend slem finala su jedna od retkih statističkih kategorija u kojoj Nadal ima blagu prednost nad Srbinom - 4:3.

U svim ostalima naš šampion dominira - 27:25 u mečevima, 15:10 u ATP finalima, 8:2 u poslednjih deset okršaja. Poslednji put sastali su se u polufinalu Vimbldona i tada je maraton od pet sati i 15 minuta završen trijumfom Đokovića sa 3:2 u setovima - 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.

Brojke 27:25 za Đokovića u mečevima sa Nadalom 15:10 za Đokovića u finalima 3:4 za Nadala u grend slem finalima

Predviđanja velikih teniskih šampiona

Rod Lejver: Naginjem pobedi Nadala, ali bez razloga.

Ivan Lendl: Veoma su blizu, teško je izabrati favorita.

Lindzi Devenport: Novak - mentalno jači.

Pet Keš: Novak.

Roj Emerson: Nadal, da bi sačuvao moj rekord od šest titula na AO.

Mats Vilander: Novak. On je predobar, ne možeš ga dobiti.

Možda se aktivira krov Prženje na 40 stepeni

Novak Đoković je protiv Luke Puja igrao u večernjem terminu, ali temperatura u Australiji nije silazila ispod 40 stepeni celzijusa. Preko dana je pakao u Melburnu, temperature idu i do 50 stepeni. Zato su organizatori prvog grend slema u sezoni u pripravnosti i razmišljaju o zatvaranju krova, kao opciji za humanije uslove za igru. Još nije doneta konačna odluka o tome, hoće li finale biti igrano na otvorenom ili zatvorenom.

Zanimljivosti iz Australije za dvojicu rivala

* 11 sati 59 minuta proveo je Đoković na terenu u Melburnu * 12 sati 11 minuta igrao je Nadal u Melburnu * 14 gren slem titula Đokovića * 17 gren slem titula Nadala

* Srbin igra desnom, a Španac levom rukom * Đoković je osvojio 72, a Nadal 80 ATP titula * godinu dana Španac je stariji od Srbina, ima 32, a Nole 31 godinu * Nadal je u pro turu od 2001, a Đoković od 2003. godine

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track