OD ASA ASU

USPOMENA NA ISTORIJSKI TRENUTAK: Dejan Stanković bodrio Noleta na AO, a teniser mu to NIJE ZABORAVIO! (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je velikog rivala Rafaela Nadala iz Španije 6:3, 6:2, 6:3 i osvojio rekordnu sedmu titulu na Austaralijan openu.

Đoković je ispisao istoriju jer je postao najuspešniji teniser ikada u Melburnu i sa brojem trofeja osamostalio se ispred Roja Emersona i Rodžera Federera, ali i stigao do 15. gren slema u karijeri.

Trijumfom u reprizi finala iz 2012. godine, kada je takođe Đoković slavio, svetski broj jedan približio se Nadalu, koji ima 17, i Federeru sa 20 najznačajnijih trofeja.

foto: Privatna arhiva

Prvi teniser sveta imao je tokom turnira i podršku bivšeg fudbalskog reprezentativca Dejana Stankovića, koji je na tribinama bio sa srpskom trobojkom, a u Australiji je trenutno fudbalski kamp Deki 5 koji on vodi.

Stanković je posle meča sa Nadalom bio je Novakoboj svlačionici i na poklon je dobio reket iz finala sa potpisom prvog tenisera sveta.

foto: Privatna arhiva

- Fantastična igra i velika pobeda velikog šampiona. Novak je još jednom pomerio granice svetskog tenisa i iskreno mu čestitam na tome. Bilo je uživanje gledati ga. Osvajanjem sedme titule u Melburnu postao je rekorder Australijan opena, a ja mu od srca želim da u karijeri obori sve teniske rekorde jer on to zaista zaslužuje. rekao je Stanković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track