OTKRIVAMO KO JE ITALIJAN KOJI JE UKRAO SLAVU ĐOKOVIĆU I NADALU: Ubaldo Skandagata (69) je bio veća zvezda na konferencijama u Melburnu od samih učesnika! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen Youtube, AP

CENJENI NOVINAR

OTKRIVAMO KO JE ITALIJAN KOJI JE UKRAO SLAVU ĐOKOVIĆU I NADALU: Ubaldo Skandagata (69) je bio veća zvezda na konferencijama u Melburnu od samih učesnika! (VIDEO)

Tenis -

Italijanski novinar Ubaldo Skandagata (69) na nekoliko konferencija za medije u Melburnu bio je glavna zvezda.

Ovaj vremešni gospodin ne odustaje od posla koji toliko voli. I koji prati decenijama unazad. Ali godine su ga stigle, te duža putovanja sve teže podnosi.

To se najbolje moglo videti na konferenciji Rafaela Nadala kada je ovaj simpatični Italijan - zaspao!

A onda ga je dodatno proslavio i Novak Đoković. Kada je italijanski novinar postavio pitanje, Nole nije mogao da izdrži, pa je počeo da ga imitira.

Ko je Ubaldo Skandagata koji u 69-oj godini prati tenisere u stopu

Ubaldo Skandagata je italijanski novinar, sportski komentator i voditelj. Diplomirao je pravo, a tenisom se bavio tokom studija u Americi. U novinarske vode uplivao je 1972. godine kao kolumnista časopisa "La Nazione", te ubrzo prešao u sportsku rubriku gde zapravo i počinje njegova 'sportska krijera' u kojoj je ispratio skoro sve Gren slemove i važnije teniske turnire.

Skandagata je objavio i nekoliko knjiga, a tema je uglavnom bio italijanski tenis. Knjige sadrže mnogo statističkih podataka, ali i anegdota. 2008. godine pokreće sajt posvećen tenisu i to je danas jedan od najposećenijih sajtova o 'belom sportu'.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track