SRPSKI TENISERI STIGLI TAŠKENT: Misija osvajanja Uzbekistana je počela (FOTO)
Foto: TSS

DEJVIS KUP

SRPSKI TENISERI STIGLI TAŠKENT: Misija osvajanja Uzbekistana je počela (FOTO)

Tenis -

Počele su pripreme za kvalifikacioni meč Svetske grupe Dejvis kupa 2019. u kome selekcija Srbije gostuje timu Uzbekistana 1. i 2. februara

Tim Srbije u sastavu: Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki doputovao je u Taškent i odradio prvi trening u Sportskom centru Saksovat na brzoj podlozi pod budnim okom selektora Nenada Zimonjića.

"Posle dugog i napornog puta uspeli smo da treniramo dosta dobro. Danas je bio više dan adaptacije, zato što imamo i četiri sata vremenske razlike u odnosu na beogradsko vreme i ovde je nadmorska visina oko 450 metara, tako da se igrači prilagođavaju uslovima i smatram da je odlično prošao današnji trening. Sutra nastavljamo sa pripremama i verujem da ćemo do petka, do početka meča biti maksimalno spremni", rekao je selektor Zimonjić.

foto: TSS

Atmosfera u srpskom timu kao i uvek na visokom nivou, pobednička, sa puno pozitivne energije krenuli su tempiranje forme za meč gde će se boriti za izboriti plasman na završni turnir koji će biti organizovan u novembru u Madridu.

Na završnom turniru koji će iznedriti novog vlasnika "salatare" učestvovaće 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve vajld karte) i boriti za mesto novog vlasnika Dejvis kup trofeja.

foto: TSS

Mečevi se sada igraju u dva dana (za razliku od dosadašnjih tri dana). Prvi dan (petak) igraju se dva singl meča na dva dobijena seta, u subotu se igra najpre dubl, zatim još dva singl meča.

Direktan plasman u finalni turnir 2019. obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018: Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve „vajld karte“ - Velika Britanija i Argentina.

Žreb za finalni turnir Dejvis kupa koji će iznedriti vlasnika "salatare" za 2019. zakazan je za 14. februar 2019. u Madridu, a u šeširu će se naći 18 najboljih selekcija sveta.

(TSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track