SRPKINJE POSLE VELIKOG PREOKRETA SRUŠILE HRVATICE: Olga Danilović i Aleksandra Krunić donele pobedu i plasman u narednu fazu FED Kupa
Foto: Teniski savez Srbije

KORAK KA POVRATKU U VRH

SRPKINJE POSLE VELIKOG PREOKRETA SRUŠILE HRVATICE: Olga Danilović i Aleksandra Krunić donele pobedu i plasman u narednu fazu FED Kupa

Tenis -

Najbolje srpske teniserke plasirale su se u plej-of za popunu Svetske B grupe Fed kupa, pošto su odlučujućem meču savladale Hrvatsku (2:1) i to tako što su Olga Danilović i Aleksandra Krunić u meču dublova bile uspešnije od Ane Konjuh i Darije Jurak 1:6, 6:1, 6:4

U odlučujućem meču nije dobro počelo. Naše igračice su lako izgubile prvi set, osvojivši samo jedan gem. zatim su se Aleksandra i Olga istom merom revanširale rivalkama, da bi u šestom gemu trećeg seta napravile brejk koji ih je doveo do trijumfa, posle nešto više od sat i po vremena igre.

foto: Teniski savez Srbije

Na turniru koji se održava u engleskom gradiću Bat, posle dva meča I grupe Evro-afričke zone u singlu, rezultat je bio nerešen, 1:1.

U prvom meču, mlada Olga Danilović je bila bolja od Jane Fet, 2:6, 6:2, 7:6 (7), u meču koji je trajao dva sata i 25 minuta, dok je Dona Vekić pobedila Aleksandru Krunić, 1:6, 7:5, 6:1. Danilovićeva je odigrala dramatičan meč u kojem je uspela da načini preokret. Posle izgubljenog početnog seta, zaigrala je znatno bolje u drugom, da bi u setu odluke ispustila prednost od 4:1 i dozvolila protivnici da meč učini neizvesnim.

U taj-brejku seta odluke, prvo je Danilovićeva imala dve meč lopte na 6:4, da bi potom Fetova došla do prilike za meč pri rezultatu 7:6, ali Olga je sve to neutralisala i dobila taj-brejk sa 9:7.

U drugom singlu, Aleksandra Krunić je dobro počela meč, dobila je početni set, ali je kasnije stala, Vekićeva je zaigrala bolje i napravila veliki preokret. Na kraju je bilo 1:6, 7:5, 6:1.

foto: Teniski savez Srbije

Srbija se tako plasirala u plej-of, gde će joj rival biti bolji iz duela između Velike Britanije i Mađarske, koji se igra nešto kasnije.

Ukoliko prođe plej-of, Srbija će igrati baraž za popunu Druge svetske grupe Fed kupa, protiv najbolje selekcije sa kvalifikacionog turnira u Zjelonoj Gori.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track