OSAKA NAJZAD OTKRILA RAZLOGE ZBOG KOJIH JE DALA OTKAZ SRBINU: Saša Bajin je doveo do vrha sveta, a Japanka je sada objasnila zašto su prekinuli saradnju
Foto: AP

ZAPELO JE...

OSAKA NAJZAD OTKRILA RAZLOGE ZBOG KOJIH JE DALA OTKAZ SRBINU: Saša Bajin je doveo do vrha sveta, a Japanka je sada objasnila zašto su prekinuli saradnju

Tenis -

Japanska teniserka Naomi Osaka saopštila je da je prekinula saradnju sa trenerom Sašom Bajinom, a ta informacija je podigla pravu buru u belom sportu. Sada se teniserka oglasila i otkrila razloge zbog kojih je okončana saradnja.

Osaka je informaciju objavila na Tviteru i osim što mu je zahvalila na saradnji i poželela mu sreću u budućnosti i tada nije navela razlog prekida saradnje.

Ona je sa Bajinom sarađivala nešto više od godinu dana.

Uz njega je osvojila dve uzastopne gren slem titule, prošlog septembra na US openu i u januaru na Australijan openu. Uz pomoć 34-godišnjeg nemačkog trenera srpskog porekla, ona se sa 72. mesta na WTA listi popela na prvo.

"Neću staviti uspeh ispred svoje sreće. Neću to da žrtvujem. Mislim da su ljudi zbog načina na koji smo komunicirali u Australiji mogli da vide da nešto nije u redu. Neću reći ništa loše protiv njega jer sam mu zahvalna za sve što je učinio", rekla je Osaka novinarima u najavi WTA turnira u Dubaiju.

Japanka još nije imenovala novog trenera, ali se nada da će ga imati do Indijan Velsa.

"Najvažnije je naći nekoga sa pozitivnim stavom. Ne želim nekoga u svom timu da govori negativno. To bi bilo najgore. Želim nekoga ko je direktan, ko se ne boji da mi kaže stvari u lice. Radije bih da mi kaže što misli u lice nego da ide iza leđa", objasnila je Osaka.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track