TEŠKO JE BEZ RODITELJA, SAMO ŽELIM DA IH UČINIM PONOSNIM: Laslo Đere danas (21.00) igra prvo ATP finale u karijeri
Foto: EPA/Antonio Lacerda

FINALE PROTIV KANAĐANINA

TEŠKO JE BEZ RODITELJA, SAMO ŽELIM DA IH UČINIM PONOSNIM: Laslo Đere danas (21.00) igra prvo ATP finale u karijeri

Tenis -

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u finale turnira u Rio de Žaneiru, pošto mu je polufinalni meč bez brobe predao Slovenac Aljaž Bedene.

Laslo Đere na turniru u Rio de Žaneiru igra najbolji tenis u karijeri. Nakon pobede nad Dominikom Timom na startu, nanizao je još dve pobede i uspeo da se plasira u prvo ATP finale.

Njegov rival u borbi za trofej na turniru ATP serije 500 u Riju biće Feliks Ože Alisim, 18-godišnji igrač iz Kanade, koji trenutno zauzima 104. mesto na ATP listi.

“Nisam želeo da prođem u finale na ovaj način, želim Aljažu da se brzo oporavi. Feliks igra veoma dobro i vrlo agresivno, tako da očekujem težak meč“, rekao je Đere. Momak iz Sente izgubio je oba roditelja zbog raka i veliki uspeh posvetio je njima.

“Teško je biti bez roditelja sa 23 godine, veoma sam im zahvalan na svemu što su učinili za mene. Samo želim da ih učinim ponosnima“, dodao je Đere.

Đere ima veliku želju da večeras od 21 čas po srednjeevropskom vremenu završi uspešno kompletan posao u Riju, jer bi mu prva titula u karijeri omogućila ogroman napredak na ATP listi.

Turnir u Riju igra se za nagradni fond od 1.937.740 dolara.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track