TRENIRAO U MAGACINU, A SAD JE POKORIO RIO! U hangaru iza zarđale ograde kalio se šampion iz Sente! EKSKLUZIVNO KURIR u rodnom mestu Lasla Đerea! Sestra Judit: Verujemo da su ga naši pokojni roditelji gledali
Foto: Epa/Marcelo Sayao, S.U.

NOVI HEROJ

TRENIRAO U MAGACINU, A SAD JE POKORIO RIO! U hangaru iza zarđale ograde kalio se šampion iz Sente! EKSKLUZIVNO KURIR u rodnom mestu Lasla Đerea! Sestra Judit: Verujemo da su ga naši pokojni roditelji gledali

Tenis -

Bravo, majstore Rano sam naučio da život nije fer, rekao je posle pobede skromni teniser i na taj način najbolje opisao kroz šta je prošao

Novi srpski teniski heroj Laslo Đere do pre nekoliko godina trenirao je u hladnom magacinu u rodnoj Senti, a u nedelju uveče je pokorio Rio!

- Rano sam naučio da život nije fer - rekao je posle velikog trijumfa Đere, a u toj rečenici uspeo je da sažme sve kroz šta je prošao. Skromni momak i dalje na zvaničnom ATP profili drži Sentu kao mesto prebivališta, pa je Kurir posetio ovo mesto u kom je odrastao i teniski stasao.

foto: S.U.

Udarao je lopticu u magacinu, ali nikada nije odustao od sna. Laslovih roditelja više nema, a danas bi bili najponosniji na svetu. U porodičnoj kući živi Đereova mlađa sestra Judit, koja nam pokazuje bratovljeve trofeje i puna emocija priča:

- Tokom meča sam proživljavala sve što i brat na terenu. Kritikovala sam ga i bodrila. Ceo život pripremao za taj trenutak. Ne mogu da vam opišem kao sam se osećala kada je iskoristio petu meč loptu. Plakala sam od sreće i tuge. Laslo je na teniski put krenuo sa našim roditeljima, a nažalost, oni nisu mogli da prisustvuju najvećoj pobedi u njegovoj karijeri. Kao što je i rekao na terenu, verujemo da su ga naši roditelji gledali. Bili bi više nego ponosni na njega - kaže za Kurir Judit Đere.

Njihova majka je preminula pre sedam godina, a nedavno i otac.

- Ostali smo bez njih, ali je Laslo smogao snage da napravi veliki rezultat. Bila sam veoma skeptična kad je u prvom kolu naleteo na Tima. Ipak, nadala sam se i verovala. On je veoma fokusiram i mentalno jak. Verujem da je u stanju svakog da pobedi. Želela bih samo da kažem da je Laslo osvajanjem prve ATP titule skinuo veliki teret s leđa. Svet je saznao za njegov rad, trud i veliku bol. On je i bukvalno ostavio srce na terenu. Dobro ga poznajem. Znala sam da i pored povrede neće odustati - ispričala je Judit.

foto: AP

Broj 1

ČESTITAO I ĐOKOVIĆ

Na velikoj pobedi u Rio de Žaneiru reprezentativnom kolegi Laslu Đereu čestitao je i najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković.

- Velike čestitke Laslu na izvanrednom uspehu i prvom ATP trofeju u Riju. Demonstrirao si veliku borbenost i hrabrost u teškom emotivnom periodu tvog života. Hvala ti na iskrenosti i što si emotivno podelio sa svima misli o roditeljima - napisao je Đoković na društvenim mrežama.

foto: Printscreen

Devojka Tamara

TI SI BROJ JEDAN U MOM SRCU

Laslo Đere više meseci je u vezi sa Tamarom Pavićević, uspešnom modnom blogerkom i ćerkom nekadašnjeg trenera košarkaša Crvene zvezde Mihaila Pavićevića.

- Ne postoji dovoljno jaka reč koja bi mogla da opiše tvoju snagu, volju i želju. Pravi si primer kako se svaki trud isplati i kako nikada ne treba stati, pa čak i kada je najteže. Posle svake kiše uvek dođe sunce. Količina snage koju poseduješ za uspehom mi je samo motivacija, ne samo meni već svima. Srbija možda ima drugog najboljeplasiranog igrača, ali ja imam najboljeg dečka na svetu koji je prvoplasirani u mom srcu - napisala je Tamara na Instagramu.

foto: S.U.

Emotivac do srži

PAMTIĆU RIO DOK SAM ŽIV

Ovaj neverovatno hrabri momak pobedu je doživeo veoma emotivno. Dan nakon osvajanja titule Laslo je i dalje bio pun utisaka.

- I svestan sam i nisam nedelje iza mene, nedelja velikih emocija, razornih, posebno u trenutku kada sam uzeo taj pobednički poen i podigao pehar. Zauvek ću se sećati ovog dana - rekao je on i još jednom istakao:

- Trofej u Riju posvećujem mojim roditeljima. Zahvaljujući njima ja sam ovo što jesam, beskrajno su verovali u mene. Zajedno smo sanjali ovaj trenutak i verujem da me oni sada vide. Želeo sam i želim da ih učinim ponosnim. Večno sam im zahvalan na svemu, moje misli su sa njima, kao i moje srce. Ostaću zauvek posvećen tome da sve što radim radim na način kako su me oni učili - kaže Laslo.

Radost

OD SREĆE SE PLAKALO I U KIKINDI

Vladimir Zorić iz Kikinde, dugogodišnji kondicioni trener Lasla Đerea. Potvrđuje da su i mnogi Kikinđani sa suzama radosnicama dočekali njegovu prvu ATP titulu:

- Naš odnos je odavno nešto više. Često su Kikinđani mogli da nas vide u dvorištu Gimnazije „Dušan Vasiljev“, ali i u hali „Jezero“. Sada kondicione pripreme obavljamo u Novom Sadu. Sve čestitke i njegovom treneru Borisu Čonkiću, ali i Petru Čonkiću, Robiju Belaku, čitavoj ekipe ljudi iz Novog Sada - naveo je Zorić.

foto: Kurir

Saša Urošev / Foto: EPA Marcelo Sayao, S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track