SVET JOŠ PRIČA O SRPSKOM TENISERU Đere rasplakao celu planetu ARMENULIĆ ZA KURIR: Zbog Lasla mi je zastala knedla u grlu. Ako popravi prvi servis biće fantastičan
Foto: Profimedia, Aleksandar Jovanović Cile

Pobednik

SVET JOŠ PRIČA O SRPSKOM TENISERU Đere rasplakao celu planetu ARMENULIĆ ZA KURIR: Zbog Lasla mi je zastala knedla u grlu. Ako popravi prvi servis biće fantastičan

Tenis -

Emotivno, nema šta Zbog Lasla mi je zastala knedla u grlu, posebno kada sam čuo kako priča o svojim roditeljima I tragediji koja ga je snašla, rekao je Radmilo Armenulić

Niko nije ostao imun na potresan govor i životnu priču Lasla Đerea, novog šampiona turnira u Riju. Srpski teniski stručnjak Radmilo Armenulić sa knedlom u grlu ispratio je pobednički govor mladog Senćanina i od juče drugog srpskog tenisera na svetu.

- Rasplakao je ceo stadion, i nama koji smo gledali prenos zastala je knedla u grlu. Doživeo je veliku porodičnu tragediju, ostao je bez oba roditelja. To je ogroman udarac na psihu tako mladog čoveka, ali je neverovatnom snagom uspeo to da prebrodi - rekao je Armenulić za Kurir, a potom dodao:

- Fascinantno je kako je ceo meč ostao ozbiljan! Nijednom niste mogli da vidite osmeh na njegovom licu, sve do tog poslednjeg poena, kada su krenule emocije. Kada je prosto eksplodirao!

Teniski stručnjak kaže da uz korigovanje prvog servisa i naporan rad, Đere može da ostvari fenomenalnu karijeru, ali javnost ne sme da mu stvara pritisak i očekuje previše od njega odmah. Za uspeh je potrebno vreme.

- Napravio je jedno veliko iznenađenje, vrlo zrelo je igrao ceo turnir. Laslo je kompletan igrač, samo još mora malo da poradi na prvom servisu i biće fantastičan. Ima jednu od najboljih bekhend paralela na svetu. Očekujem od njega velike rezultate - rekao je Radmilo i zaključio:

- Javnost ne može da očekuje od njega odmah prevelik skok, treba mu dati vremena. On ima veliku prednost u odnosu na naše ostale igrače, ima samo 23 godine.

Prošao kroz pakao

BOLEST RODITELJA KAO NOĆNA MORA

Laslo Đere i njegova sestra Judit dva puta su prolazili kroz pakao kada su njihovi roditelji preminuli. Najpre majka, a potom i otac.

- Bilo mi je teško kada sam izgubio mamu i kasnije tatu. Možda mi je bilo malo teže s mamom jer sam bio mlađi. Tada sam manje stvari znao o životu. S tatom sam prošao kroz istu noćnu moru kao i sa mamom. Iskreno, nisam uopšte pomišljao da će se, posle mamine smrti, isto dogoditi i s tatom - rekao je Laslo za Sportski žurnal.

Anja Vukašinović / Foto: Profimedia, Aleksandar Jovanović Cile

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track