ZA MENE JE TO BIO OGROMAN ŠOK, PA I U NEGATIVNOM SMISLU: Jelena Đoković otvorila dušu i priznala kako se osećala nakon rođenja sina Stefana (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

POTPUNO ISKRENO

ZA MENE JE TO BIO OGROMAN ŠOK, PA I U NEGATIVNOM SMISLU: Jelena Đoković otvorila dušu i priznala kako se osećala nakon rođenja sina Stefana (FOTO)

Tenis -

Jelena Đoković sa svojim prijateljima i pratiocima na Instagramu svakodnevno deli porodične trenutke, savete i pitanja o roditeljstvu, ali i otvoreno govori o svojim strahovima i dilemama.

Supruga najboljeg svetskog tenisera, Jelena Đoković, prizanala je da ju je majčinstvo u potpunosti promenilo i da je prelomni trenutak u njenom životu onaj kada je na svet donela svoje prvo dete, sina Stefana.

foto: Foto: Printskrin/Instagram

"To je jedna uloga koja vas potpuno prodrma u svakom pogledu. Za mene je to bio ogroman šok, i u najpozitivnijem, pa i u negativnom smislu! U vama probudi gomilu strahova, briga, počnu da vas preplavljuju dileme jer ste jurili ambiciju i ciljeve u nekom potpuno drugom smeru - da se ostvarite poslovno, zaradite dovoljno, da imate kuću... A onda shvatite da ništa od toga nije bitno, da vas ništa od toga nije spremilo da postanete roditelj. Roditeljstvo je poput vraćanja u prošlost. Ogoljeni ste u potpunosti, vidite sve svoje mane, jer sve što vi radite vaše dete upija i projektuje na vas. Vi vidite čisto biće koje je u stanju i da viče, i da vam odgovori, da baca, a vi ne želite to da vidite, ali ne možete da utičete na te stvari ako ne menjate sebe. Nikada nismo dovoljno spremni da se menjamo dok ne vidimo svoju decu", rekla je Jelena.

foto: Profimedia

"Ja sam više bila uplašena, apsolutno. On i ja smo jedno drugom velika podrška u svakom pogledu, ali drugačije majke i očevi proživljavaju ulogu roditelja. Sve se promenilo! Ne možeš nikako da uđeš u zonu komfora, već si izbačen iz tog koloseka. To Novaku nije bila dominantna uloga jer se on bavio i dalje svojim poslom, a ja sam se prešaltala i rekla sebi: 'Okej, ovo je sad tvoj najbitniji posao'. Imala sam gomilu briga", istakla je Novakova supruga.

foto: Instagram/Jelena Đoković

"Stefan je veliki izazov za moj ego. On je meni kontraš veliki, u meni budi potrebu da moram da radim na sebi, dok je Tara melem za dušu. Ona je sve što bih ja poželela od osobina", dodala je Jelena.

Jelena Đoković je veoma posvećena vaspitanju svojih naslednika i trudi se da na razne načine stimuliše njihov razvoj, a svoja iskustva nesebično deli na društvenim mrežama.

kurir.rs / pink.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track