ENGLEZI PONOVO UDARILI NA NOVAKA: On je TVRDOGLAV, vodio je u Srbiji turnir koji je SPEKTAKULARNO PROPAO!
Foto: Profimedia

GARDIJAN O SRPSKOM TENISERU

ENGLEZI PONOVO UDARILI NA NOVAKA: On je TVRDOGLAV, vodio je u Srbiji turnir koji je SPEKTAKULARNO PROPAO!

Tenis -

Prvi čovek ATP-a Kris Kermod napustio je funkciju predsednika i ta vest privukla je veliku pažnju britanskih medija.

Novinar uglednog lista "Gardijan" Kevin Mičel smatra da je prvi reket sveta, srpski teniser Novak Đoković, napravio besmislen udar i da je ostavio tenis u opasnoj poziciji.

Podsetimo, Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) odlučila je da ne produži ugovor sa dosadašnjim predsednikom Krisom Kermodom, koji ističe na kraju sezone. Kao jedan od glavnih zagovornika za odlazak Kermoda pominjao se predsednik Unije igrača Novak Đoković, dok je Kermod imao podršku Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

foto: Printscreen

"Netrpeljivost između Kermoda i Đokovića je dugo trajala i značajno je doprinela njegovom padu. Izgubio je i on, ali i tenis... Đoković, koji je u karijeri zaradio 128.804.799 dolara, pokušao je da vodi turnir u Srbiji, ali je on spektakularno propao 2013. godine, ušao je u raspravu sa Kermodeom kome su trebala četiri glasa kako bi opstao na poziciji na kojoj je bio, ali je izgubio", ističe Mičel.

"Kremod je imao poverenje i prijateljstvo sa gotovo svim teniserima od Rodžera Federera, do Rafaela Nadala. Međutim, nikada nije uspeo da izgradi odnos sa Đokovićem".

Mičel ističe da je ironija to što je Novak tražio transparentnost od Kermoda kada je reč o podeli prihoda, a kada je upitan zašto želi da se on skloni, vešto je izbegavao odgovor na to pitanje.

Mičel smatra da će Novak "praviti problem" kada se bude birao novi predsednik ATP-a.

"Novak zna da bude razoružavajuće šarmantan, ali i veoma tvrdoglav kod teških pitanja. Ima ih još... Ko će zameniti Kermoda? Hoće li Đoković i većina igrača odobriti nekog novog? Možda bi voleli nešto da kažu u imenovanju?".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track