ĐOKOVIĆ ZABLISTAO NA STARTU MASTERSA U KALIFORNIJI: Novak počistio Fratanđela, sledeći je Kolšrajber (VIDEO)
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

INDIJAN VELS

ĐOKOVIĆ ZABLISTAO NA STARTU MASTERSA U KALIFORNIJI: Novak počistio Fratanđela, sledeći je Kolšrajber (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Indijan Velsa pošto je bio bolji od Amerikanca Bjorna Fratanđela 7:6 (7:5), 6:2.

Fratanđelo je od prvog poena bio svestan da samo agresivnom igrom protiv Novaka može da se nada iznenađenju. To mu je u petom gemu uvodnog seta donelo prvi brejk nakon treće iskorišćene brejk lopte.

Novak je u narednom imao priliku da se rezultatski vrati, ali je to usledilo tek u desetom gemu, kada je bez izgubljenog poena oduzeo protivniku servis i izjednačio na 5:5. Set je doveden do taj-brejka u kojem je prvi nosilac od 4:1 dozvolio Amerikancu da preuzme kontrolu i povede sa 4:5, uz dva servisa za osvajanje seta.

Sa dva uzastopna mini brejka se spasio, a zatim posle tačno 55 minuta poveo u setovima.

Srpski teniser je u nastavku lako izlazio na kraj sa Fratanđelom. Posle prvih pet gemova je imao dva brejka prednosti nad šest godina mlađim Amerikancem. Sa tom prednošću je susret priveo kraju.

Novakov rival u trećem kolu Indijan Velsa u ponedeljak biće 39. teniser ATP liste, Filip Kolšrajber. Nemački teniser je iz daljeg toka takmičenja izbacio 31. nosioca Nika Kiriosa (6:4, 6:4).

Biće ovo deseti duel srpskog i nemačkog tenisera. Novak vodi 8-1.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track