SENĆANI DOČEKALI HEROJA LASLA ĐEREA: Zahvalio im se i obećao proboj među 20 najboljih! (FOTO)
Foto: Kurir

Brazilcima pokazao teniski čardaš

SENĆANI DOČEKALI HEROJA LASLA ĐEREA: Zahvalio im se i obećao proboj među 20 najboljih! (FOTO)

Tenis -

Laslu Đereu, 31. igraču na ATP listi i drugom reketu Srbije, njegovi Senćani priredili su doček za pamćenje.

Teniska euforija u gradu na Tisi traje otkako je njihov zemljak pokorio Rio de Ženeiro, i u emotivnom govoru rasplakao svetsku tenisku javnost. Nakon sjajnih igara u Brazilu, ali i na čuvenom Indijan Velsu u SAD, Laslo se vratio na sever Bačke gde je i počela njegova blistava teniska karijera:

- Imao sam nestvarne tri nedelje. Što se teniskih uspeha tiče, ne radim to samo zbog sebe nego i moje porodice, trenera, prijatelja, ali i vas Senćana- poručio je Laslo i dobio ovacije okupljenih sugrađana:

foto: Kurir

- Zaista je fenomenalan osećaj kad vas dočeka ovoliko ljudi. Nisam ni sanjao ovako nešto. Ovde sam rođen, ovde sam napravio prve teniske korake. Uvek mi je drago da se vratim u Sentu, iako imam puno sportskih obaveza. Ovde se odlično osećam. Nadam se da sam uspeo malo da vas usrećim i učinim ponosnim u prethodnih nekoliko nedelja. Hvala vam svima na podršci. Bilo je sjajno u Brazilu, potom i u SAD. Konačno se rad isplatio. Želim da do kraja godine uđem među 20 najboljih tenisera na svetuv- otkrio je Laslo.

Najpopularnijem Senćaninu, čestitao je i Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta. On je sjajnom mladom teniseru uručio povelju i priznao da je ovo bio veliki dan za Sentu:

foto: Kurir

- Dočekali smo i pozdravili našeg velikog tenisera. Zahvaljujući našem Laciju, o Senti se čulo u celom svetu. To nije mala stvar- rekao je Rudof Cegledi i požeo Laslu Đereu da što pre uđe u TOP 10.

Predusretljiv i kulturan

Nije Laslo Đere samo veliki teniski znalac, nego i sjajan mladi čovek. Lepih manira i iznad svega smiren. Našao je danas vremena da se slika sa svima, zastane, popriča… Svaka mu čast.

Kurir sport/S.U.

Foto: S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track