ISTORIJSKI TRIJUMF ĐOKOVIĆA U MAJAMIJU: Novak lako preko Tomića do trećeg kola mastersa na Floridi! (VIDEO)
Foto: EPA/LARRY W. SMITH

Uspešan start

ISTORIJSKI TRIJUMF ĐOKOVIĆA U MAJAMIJU: Novak lako preko Tomića do trećeg kola mastersa na Floridi! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad Australijancem Bernardom Tomićem 7:6 (2), 6:2 startovao je na nastersu u Majamiju.

Đokoviću je bilo potrebno 76 minuta da završi meč 2. kola protiv 81. igrača sveta i izbori duel protiv Federika Delbonisa u 3. kolu.

Novak je u prvom kolu turnira na Floridi bio slobodan, dok je Tomić savladao Brazilca Tijaga Monteira sa 6:4, 6:1.

Bio je ovo istorijski trijumf Novaka Đokovića u Majamiju, na kome je inače srpski as beležio veoma dobre rezultate u prethodnih desetak godina. Đoković je, naime, ostvario prvi trijumf na novom "Hard rok" stadionu u Majamiju, gde je ove godine preseljen turnir iz Ki Biskejna.

Tomić je prvi stigao do brejka u meču. U petom gemu je oduzeo servis Đokoviću koji je u tom periodu imao problem i sa ranom na palcu leve šake.

Ipak, Đoković se veoma brzo vratio u meč pošto je već u narednom gemu napravio ribrejk.

U nastavku prvog seta oba igrača su bila sigurna prilikom serviranja, pa je ovaj period igre bio odlučen u taj-brejku. Đoković je bio više nego ubedljiv i sa 7:2 došao do vođstva u setovima.

Srpski teniser je u dobrom ritmu nastavio i na početku drugog seta. Već na startu je brejknuo rivala za 2:0, da bi konačan udarac rivalu zadao u sedmom gemu kada je novim brejkom poveo sa 5:2. Rutinskom igrom u poslednjem gemu Đoković je završio meč i plasirao se u treće kolo.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track