TIPSA NE UME DA SLAŽE: Novak će biti najbolji u istoriji tenisa!
Foto: AP

nema dilemu

TIPSA NE UME DA SLAŽE: Novak će biti najbolji u istoriji tenisa!

Tenis -

Ukoliko telo posluži Novaka Đokovića biće bolji od Rodžera Federera i Rafe Nadala, poručio je njegov najbolji prijatelj i srpski teniser Janko Tipsarević

Janko Tipsarević veruje da će Novak Đoković u narednih nekoliko godina postati najbolji teniser svih vremena! Njih dvojica se poznaju do detinjstva, a popularni Tipsa ubeđen je da će Nole preslišati Rodžera Federera i Rafu Nadala, ukoliko ga zdravlje posluži do kraja karijere.

- Iskreno verujem da mogu reći jednu stvar sa potpunom sigurnošću. Ako pogledate top igrače, a tu ne mislim na Nadala na šljaci, i ako su pritom na svom vrhuncu i igraju svoj najbolji tenis, Novak Đoković je najbolji svih vremena! Ima tu još dostignuća i rekorda koje je potrebno oboriti, ali ako ga telo posluži, a on ima 31 godinu, moguće je - rekao je Janko Tipsarević u intrevjuu za sajt ATP.

foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Tipsa podseća koliko je Novak bio istrajan i to još od vremena kada je bio dečak. I tada je imao zacrtani cilj koji je ostvario.

- Nole je pravi egzemplar istrajnosti. Imate ljude kao što je Novak koje je nepotrebno učiti da pravilno razmišljaju! Postoji onaj poznati njegov intervju kada je imao sedam godina i kada je rekao "Hoću da budem prvi na svetu" gde mu se u očima vidi da je spreman na sve, ne bi li stigao do cilja. Količina požrtvovanja, a ja ovo pričam iz prve ruke pošto je u pitanju jedan od meni najbližih ljudi, koju on ostavlja tenisu je zaista neverovatna. I sa takvim požrtvovanjem se nadam da će jednog dana biti najbolji teniser svih vremena - jasan je Tipsa.

73 titule na ATP turnirima 15 grend slem trofeja 16 godina je na pro turu

(Kurir.rs/A.Radonić/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track