Najnovije vesti

ŠAMARČINA NOVAKU, RODŽERU I RAFI Nikad jača prozivka trojice velikana: Nisu oni NIKAKVI BOGOVI, ne želim da budemo prijatelji!
Foto: EPA/LUKAS COCH

AUSTRALIJANAC OPET UZBURKAO TENISKI SVET

ŠAMARČINA NOVAKU, RODŽERU I RAFI Nikad jača prozivka trojice velikana: Nisu oni NIKAKVI BOGOVI, ne želim da budemo prijatelji!

Tenis

Australijski teniser Nik Kirjos opet je u centru pažnje, posle izjave da nema posebno poštovanje niti želi da gaji prijateljske odnose sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom ili Rodžerom Federerom, zato što su najbolji igrači sveta, jer kako kaže to nije dovoljno.

Igrač poznat po provokatrivnom ponašanju, koje zna da preraste u skandal, ističe da kada je na terenu ima identičan stav prema svakom protivniku.

– Moj stav na terenu se ne menja u zavisnosti od toga da li je s druge strane Bulbik ili su to Federer ili Nadal. Uvek je s druge strane mreže još jedno ljudsko biće. Ne bih rekao da iko od njih trojice radi nešto spektakularno dobro. Federer je neverovatno talentovan i najbolji je svih vremena, ali se umara kada je se meč lomi. Đoković se muči sa kratkim loptama, ne voli da izlazi na mrežu. Drugi servis može da mu bude ranjiv. Rafa voli da se brani, tako da treba da mu gađate forhend. Imaju svojih slabosti i ako znate da ih iskoristite, onda ćete pobediti. Potrebno je da igrate dobro i da vam se zvezde poklope. Naravno da su oni nivo iznad nas, ali su pobedivi. Ne mislim o njima kao bogovima ovog sporta – rekao je Kirjos.

foto: AP, PA/JOHN G. MABANGLO

Prošlog meseca, Kirjos je pobedio Nadala u Akapulku, a tokom jednog od servisa, servirao je iz ruke, što je Španac, kao i veliki broj ljubitelja ,,belog sporta“ okarekterisao kao nepoštovanje prema njemu.

foto: Profimedia

– Ne znam kako se drugi odnose prema njima, ali ja neću poštovati nekog samo zato što dobro udara lopticu preko mreže. To nije dovoljno. Zašto bih ih poštovao? Ionako uživaju toliko prednosti, uvek igraju na najvećim terenima u najboljim uslovima. Jasno mi je koliko je veliko to što rade u našem sportu, inspirišu milione. Ali kada izađem na teren, ne gledam na njih kao na prijatelje. Ne vidim zašto bih morao da izrazim poštovanje prema Rafi dok on čeka moj servis – kazao je Kirjos i dodao:

– Ljudi su rekli da nisam pokazao potrebno poštovanje Nadalu… Da je neko drugi to uradio divili bi mu se. Na mene su se obrušili… Neću više nikada to raditi jer su me naučili lekciju… Šalim se naravno. Pokušaću još, sigurno.

Kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...