FEDEREROVA 101. TITULA: Švajcarac osvojio Majami i uradio nešto što ove sezone niko nije (VIDEO)
Foto: Profimedia

u dobroj formi je

FEDEREROVA 101. TITULA: Švajcarac osvojio Majami i uradio nešto što ove sezone niko nije (VIDEO)

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je trofej na mastersu u Majamiju, pošto je u finalu savladao branioca titule Džona Iznera sa 6:1, 6:4.

Švajcarac je došao do 101. titule u karijeri, po čemu je bez premca, dok je u Majamiju bio najbolji četvrti put u karijeri. Ujedno, Federer je postao prvi teniser koji je ove sezone osvojio dve titule, jer je prethodno bio najbolji u Dubaiju.

Federer je prilično lako došao do pehara u Majamiju, Džon Izner nije uspevao da mu parira, mada mu je posao znatno otežala povreda stopala, zbog koje u finišu meča bukvalno nije mogao da stoji na nogama.

Švajcarac je lako osvojio prvi set, protivniku je prepustio samo jedan gem. Već na startu mu je oduzeo servis, što je u prvom setu uradio još dva puta, te je tako nagovestio da će prilično lako doći do velike pobede.

U tome je i uspeo, mada je Izner u nastavku pružio veći otpor. Držao se to tog destog gema, u kom je imao velikih zdravstvenih problema, a u kom je Federer stvorio dve brejk lopte. Prvu nije uspeo da iskoristi, ali drugu jeste, pa je došao do trofeja. Inače, Federer je do velike pobede došao posle samo 62 minuta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track