NAJTEŽE JE BILO BITI DEO GENERACIJE SA NOVAKOM, RODŽEROM I RAFOM: Vavrinka ceni asove, ali zna se ko je za njega broj 1
Foto: Fonet/AP

ko će koga, ako ne svoj svoga

NAJTEŽE JE BILO BITI DEO GENERACIJE SA NOVAKOM, RODŽEROM I RAFOM: Vavrinka ceni asove, ali zna se ko je za njega broj 1

Tenis -

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka imao je priliku da igra mečeve protiv trojice najboljih - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, i jedan je od retkih koji može da se pohvali da je na najvećim turnirima uspevao da ih pobedi.

- To mi je bilo najteže, biti deo generacije u kojoj su Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, oni su sve osvajali. Bilo je teško nositi se sa tim i naći način da se oni pobede, naročito onda kada su svi mislili da ja to ne mogu. Bili su gotovo nepobedivi, tako da mi je bio najveći izazov da se nosim sa njima - rekao je Vavrinka.

U bogatoj karijeri Vavrinka je uspeo da osvoji tri grend slem titule - Australijan open, Rolan Garos i US Open, a osim reči hvale za Srbina i Španca naglašava da je Federer za njega neko koga najviše ceni.

- Oduvek mi je bilo lepo što dolazimo iz iste zemlje. Znamo se godinama. Kada sam počeo da igram, bio sam mlad, nije me bilo na ATP listi. Mnogo mi je pomogao, imao sam priliku da treniram sa najboljim igračem na svetu.

foto: Profimedia

Nema dilemu oko toga koje najbolji teniser svih vremena. Takođe, ne može da zaboravi koliko mu je Federer pomogao savetima da se probije i napravi odličnu karijeru.

- Tada je bio broj jedan i davao mi je bitne savete, kako bi mi pomogao da što pre dođem do vrha, bilo je to lepo od njega. Igrali smo zajedno i na Olimpijskim igrama i osvojili zlato. Uvek je bilo teško igrati protiv njega, ne zato što smo prijatelji, već pre svega što je najbolji koji je ikada igrao ovu igru - zaključio je Vavrinka.

foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track