NOVAK SE NAMUČIO, ALI DOBIO JEDAN OD NAJLUĐIH MEČEVA U KARIJERI: Nervozni Đoković razbio reket i svađao se s publikom, pa se osvetio Kolšrajberu (VIDEO)
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

MASTERS U MONTE KARLU

NOVAK SE NAMUČIO, ALI DOBIO JEDAN OD NAJLUĐIH MEČEVA U KARIJERI: Nervozni Đoković razbio reket i svađao se s publikom, pa se osvetio Kolšrajberu (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković je pobedom otvorio sezonu na šljaci. U drugom kolu Mastersa u Monte Karlu savladao je Filipa Kolšrajbera 6:3, 4:6, 6:4.

Đoković će se u trećem kolu u četvrtak sastati sa boljim iz duela između Argentinca Švarcmana i Amerikanca Frica.

Današnji meč bio je 11. između Đokovića i Kolšrajbera, a srpski teniser je slavio deveti put, ujedno "osvetivši" se Nemcu za nedavni neuspeh u Indijan Velsu (4:6, 4:6).

Duel između Novaka i Filipa bio je jedan od najčudnijih u njihovim karijerama. Jeste da je šljaka u Monte Karlu izuzetno spora, ali krajem drugog i početkom trećeg seta "vezali" su osam brejkova!

Pored toga što nije igrao na svom nivou, Đoković je pokazivao jaku nervozu. Posle jednog od pretrpljenih brejkova je žestoko izudarao reket o šljaku nanevši mu višestruke lomove, a i ulazio je u raspravu sa publikom, preciznije sa jednim gledaocem koji mu je smetao prilikom servisa.

Prvi reket sveta je manje-više bez problema dobio prvi set. Doduše, u dva gema na njegov servis je bilo 15:40, ali je svaki put uspeo da se izvuče iz neprijatnih situacija, napravi brejk i stekne prednost - 6:3.

Kolšrajber je u drugom setu prvi došao do prednosti - 3:1. Time je zapravo započeo neverovatnu seriju od osam uzastopnih brejkova! Nemac je taj deo igre dobio 6:4.

Đoković je brejkom otvorio drugi set, a onda prekinuo tu seriju dobivši i gem na svoj servis - 2:0. Od tada su serveri bili sigurni, pa je Novak sačuvao prednost stečenu na početku seta.

Istina, iskoristio je tek petu meč loptu, a četvrtu u desetom gemu u kome je servirao za konačnih 6:4.

Da mu je laknulo, Đoković je pokazao potezom po završetku meča - iz sve snage je opalio lopticu i poslao ne "nebu pod oblake".

TOK MEČA:

TREĆI SET:

6:4 - Đoković je iskoristio tek petu meč loptu, četvrtu u ovom gemu! A onda je iz sve snage opalio lopticu!

5:4 - Novak je propustio meč loptu! Kolšrajber je u kritičnom trenutku odigrao sjajno, vezao tri poena i produžio ovaj duel.

5:3 - Đoković je spasao brejk loptu, osvojio gem i došao na korak od pobede. Novak je vidno nervozan, pa se raspravlja sa nekim iz publike ko ga smehom ometa dok servira.

4:3 - Muka za Nemca, ipak nastavlja da prati Novaka, ali i dalje ima brejk zaostatka.

4:2 - Konačno! Nole dobija gem bez izgubljenog gema!

3:2 - Već četvrti gem zaredom u kome ne samo da nije bilo brejka, već ni brejk lopti.

3:1 - Nije lako, ali Đoković je dobio još jedan gem na svoj servis.

2:1 - Sada i Nemac dobija gem na svoj servis, učinio je to "sa nulom".

2:0 - KONAČNO NIJE BREJK! Iako je ovo bio deseti uzastopni gem sa brejk loptama, a Kolšrajber ih je imao tri, Novak je uspeo da prekine niz od osam uzastopnih brejkova! Ovaj gem trajao je sedam minuta!

1:0 - BREJK! Nema kraja seriji brejkova - osmi uzastopni! Novak je odlučujući set otvorio osvajanjem gema na servis protivnika i to bez izgubljenog poena.

DRUGI SET:

4:6 - BREJK! Sedmi zaredom! Slično kao u prošlom gemu kada je Novak servirao, i sada je bolje počeo - 30:0, a onda je dozvolio Kolšrajberu da veže četiri poena, s tim da je to ovog puta značilo i osvajanje seta.

4:5 - BREJK! Neverovatno! Šesti brejk u nizu! Kolšrajber je imao set loptu (40:30), a onda je napravio duplu servis grešku, drugu na meču. Takav poklon Novak nije propustio, dobio je naredna dva poena i zadržao se u drugom setu.

3:5 - BREJK! Peti brejk zaredom, a treći vezani koji pravi Kolšrajber! Da sve bude neverovatnije, Đoković je u ovom gemu imao 40:0! I uspeo je da ga izgubi!

3:4 - BREJK! Novak ponovo uzvraća! Iako je bio besan kao ris posle šestog gema, u sedmom je takoreći "počistio" rivala! Dozvolio mu je samo jedan poen.

2:4 - BREJK! Kolšrajber ponovo stiče prednost. U ovom gemu iskoristio je treću priliku da Novaku oduzme servis. Đoković je posle gubitka gema pobesneo i razbio reket.

NOVAK JE ZATRAŽIO MEDICINSKI TAJM-AUT! Problem sa desnim palcem, koji je povredio tokom jednog udarca, verovatno nije ozbiljan. Meč je brzo nastavljen.

2:3 - BREJK! Nole odmah pravi ribrejk! Na 30:30 Nemac je imao otvorenu paralelu, ali je promašio i ukazao šansu rivalu da napravi brejk. Đoković je nije propustio iako je Kolšrajber sve vreme kontrolisao poen, ali se prvi reket sjajno branio i iz defanzive došao do poena vrednog gema.

1:3 - BREJK! Novak je valjda kažnjen za propuštene šanse... Bio je ovo treći gem u ovom meču da Kolšrajber na Đokovićev servis ima 15:40 i prvi put da pravi brejk. Srbin je uspeo da spase jednu brejk loptu i u ovom gemu, ali je onda napravio duplu servis grešku.

1:2 - Šteta! Imao je Đoković dve brejk lopte, Nemac je uspeo da izvuče, jednom Novakovom greškom, a drugi put asom, da bi zatim posle dužih razmena uspeo da osvoji gem.

1:1 - Novak uzvraća sa samo jednim izgubljenim poenom.

0:1 - Kolšrajber osvaja gem na svoj servis na startu drugog seta.

PRVI SET:

6:3 - Novak dolazi do gema bez izgubljenog poena. Ne baš tako dobrom igrom Đoković dolazi do seta prednosti u ovom meču.

5:3 - BREJK! Novak uspeva da iskoristi drugu brejk loptu u gemu i dođe do brejka! Sada Đoković servira za set!

4:3 - Novak je spasao petu brejk loptu. Ponovo je Nemac imao priliku da uzme servis Novaku, ali mu se ''ruka skratila'' ponovo kada je to bilo najpotrebnije.

3:3 - Propustio je Novak odličnu priliku za brejk. Samo jedan prvi servis je ubacio Nemac, ali to nije pomoglo Đokoviću.

3:2 - Novak je spasao dve brejk lopte, Nemac je imao zicer za brejk, ali se Novak izvukao i spasao svoj servis.

2:2 - Nemac lako dolazi do gema ponovo. Đoković slabije ulazi u meč, ali ni Kolšrajber nije bolji. Promena podloge očigledno utiče na oba tenisera i na početak meča.

2:1 - Uz malo sreće Novak dolazi do novog gema. Deluje da će borba biti opaka u ovom meču jer svaki poen traje duže nego što je uobičajno.

1:1 - Lako dolazi go gema Nemac, deluje dosta sigurnije od Novaka koji je u ovom gemu uzeo samo poen.

1:0 - Dosta slabo je Novak ušao u meč, uz par grešaka, ali ipak dolazi do gema na svoj servis.

Novak ima idealnu priliku da se revanšira Kolšrajberu za poraz u Indijan Velsu (6:4, 6:4).

35-godišnji Nemac, inače 40. teniser sveta, u prvom kolu bio je bolji od Japanca Taro Danijela.

Đoković i Kolšrajber su do sada su odigrali deset međusobnih duela u kojima je Srbin osam puta bio bolji. Poslednji meč imali su na Mastersu u Indijan Velsu, a tada je pobedu odneo Filip sa 6:4, 6:4.

Prvi nosilac na turniru je Novak Đoković, a trofej brani Španac Rafael Nadal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track