ŠOK ZA NADALA! RAFA RAZBIJEN PRED SVOJIM NAVIJAČIMA: Fantastični Dominik Tim održao čas kralju šljake usred Barselone (VIDEO)
Foto: EPA/Enric Fontcuberta

AUSTRIJANAC POBEDIO U DVA SETA

ŠOK ZA NADALA! RAFA RAZBIJEN PRED SVOJIM NAVIJAČIMA: Fantastični Dominik Tim održao čas kralju šljake usred Barselone (VIDEO)

Tenis -

Austrijski teniser Dominik Tim pobedio je Rafaela Nadala u polufinalu turnira iz kategorije ATP 500 u Barseloni - 6:4, 6:4.

Tim je dominirao i zasluženo slavio četvrti put u 12. okršaju sa Nadalom, posle 123 minuta igre.

Rafa očigledno nije "onaj stari", onakav kakav je bio kada je dobio nadimak "kralj šljake", jer je i na uzastopnom drugom turniru na toj podlozi zaustavljen u polufinalu, baš kao i pre nedelju dana na Mastersu u Monte Karlu, gde ga je savladao Fabio Fonjini.

Međutim, ne može se reći da je Španac danas igrao loše. Naprotiv. Ali, Tim je igrao fantastičan.

Tim je u oba seta iskoristio je po jednu od ukupno 12 brejk lopti!

Pritom, Nadal je do jedinih brejk lopti došao u poslednjem gemu, ali je propustio sve tri, pa je Austrijanac priveo meč kraju.

Ovo je Nadalu tek prvi poraz u polufinalu ili finalu turnira u Barseloni, koji je do sada osvajao 11 puta. Drugi teniser sveta je do ovog meča imao skor 22:0 u mečevima, odnosno 46:1 u setovima u polufinalima i finalima u Barseloni.

Tim, peti teniser sveta, u nedelju će se u finalu za 13. trofej u karijeri boriti sa Rusom Danilom Medvedevim, koji je u polufinalu bio bolji od Japanca Keija Nišikorija - 6.4, 3:6, 7:5.

Inače, Dominik je ove godine osvojio jednu titulu, na Mastersu u Indijan Velsu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/Enric Fontcuberta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track