NOVAČE, ZAŠTO ĆUTIŠ NA OVO NASILJE!? Švajcarac BRUTALNO prozvao Đokovića i zapalio internet! (FOTO)
Foto: EPA

STRAŠNO

NOVAČE, ZAŠTO ĆUTIŠ NA OVO NASILJE!? Švajcarac BRUTALNO prozvao Đokovića i zapalio internet! (FOTO)

Tenis -

Švajcarski teniser Sten Vavrinka nije mogao da se suzdrži i da ne prokomentariše ćutanje ATP saveta igrača povodom slučaja Džastin Gimelstob.

Bivši američki teniser Džastin Gimelstob osuđen je uslovno na tri godine zatvora, uz 60 dana dobrotvornog rada, zbog napada na svog tadašnjeg prijatelja.

foto: EPA

Utvrđeno je da je Gimelstob, dvostruki gren slem šampion u miksu iz 1998, više od 50 puta udario biznismena Rendala Keplana, koji je bio u društvu trudne supruge i ćerke. Medison Keplan je dve nedelje kasnije doživela pobačaj! Kaznu Gimelstobu izrekao je sud u Los Anđelesu, gde se incident i dogodio.

Svi su iščekivali reakciju ATP saveta igrača povodom ovog incidenta, ali nisu je dočekali.

foto: Starsport©

Sve ovo je zasmetalo pojedinim igračima, a među prvima oglasio se Sten Vavrinka koji je na svom oficijalnom Tvoteru imao poruku za ovu organizaciju.

"Igrači moraju da se javno oglase. Džastin Gimelstob je osuđen za nasilje. Nemoguće je da iko prihvati ovakav način ponašanja ili ga, još gore, podrži. U bilo kom drugom biznisu ili sportu ne bismo uopšte ni pričali o ovome", napisao je Vavrinka.

Zatim je na indirektan način prozvao Novaka Đokovića, predsednika Saveta tenisera ATP.

- Savet tenisera ATP mora da uradi nešto povodom ovoga i konačno da okonča priču oko ovog sramotnog razdoblja našeg sjajog sporta - zaključio je Vavrinka.

Podsetimo, Novak je predsednik organizacije Saveta igrača, a njen član takođe je i Džon Izner čiji je trener upravom Gimelstobov.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track