NOVAČE, KOJI JE TVOJ PLAN? Aleksandar Zverev vrši pritisak na Đokovića! (FOTO)
Foto: EPA/WILL OLIVER

prozivke

NOVAČE, KOJI JE TVOJ PLAN? Aleksandar Zverev vrši pritisak na Đokovića! (FOTO)

Tenis -

Novak Đoković treba da kaže ostalim teniserima koji je njegov plan posle smene Krisa Kermoda sa mesta predsednika ATP, smatra Aleksandar Zverev.

"Novak je deo ove teniske priče već nekoliko godina. On je najbolji igrač, svetski broj jedan. Ali, mi, teniseri, hoćemo da znamo - koji je tvoj plan, Novače? Jer, Kris Kermod je uradio toliko toga za nas, povećao nagradne fondove, dodao nove turnire u kalendar, a i oni nas plaćaju dobro. Sezona se svakako nije pogoršala zbog njega", rekao je Zverev koji je indirektno izvršio pritisak da Srbin progovori na ovu temu.

aleksandar zverev
aleksandar zverevfoto: AP

Podsetimo, Đoković je predsednik Saveta igrača, a "seme razdora" početkom ove sezone je bio izbor predsednika ATP-a. Igrači su bili podeljenog mišljenja da li Kris Kermod treba da ostane na najvišoj funkciji, pa je odluka preneta na tri izabrana predstavnika, a oni su glasali - da Kermod ode.

Bivši američki teniser Džastin Gimelstob osuđen je uslovno na tri godine zatvora, uz 60 dana dobrotvornog rada, zbog napada na svog tadašnjeg prijatelja.

Utvrđeno je da je Gimelstob, dvostruki gren slem šampion u miksu iz 1998, više od 50 puta udario biznismena Rendala Keplana, koji je bio u društvu trudne supruge i ćerke. Medison Keplan je dve nedelje kasnije doživela pobačaj! Kaznu Gimelstobu izrekao je sud u Los Anđelesu, gde se incident i dogodio.

čeka se noletova reakcija
čeka se noletova reakcijafoto: EPA/LARRY W. SMITH

Svi su iščekivali reakciju ATP saveta igrača povodom ovog incidenta, ali nisu je dočekali.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track