VILANDER STIŽE U BEOGRAD: Najveći Novakov kritičar dolazi u Srbiju
Foto: Reuters

promocija tenisa

VILANDER STIŽE U BEOGRAD: Najveći Novakov kritičar dolazi u Srbiju

Tenis -

Legendarni švedski teniser i bivši svetski broj jedan Mats Vilander sutra stiže u Beograd.

Osvajač 33 ATP titule i osam gren slemova, računajući singl i dubl, u srpsku prestonicu dolazi na poziv "Eurosporta", čije je zaštitno lice i voditelj popularne sportske emisije "Gem, Ssets, Mets".

On će u Beogradu boraviti nekoliko dana tokom kojih će se sresti sa talentovanim teniserima i teniserkama na terenima TK Green Bay (bivši Gemaks), ali i da, kako je naglasio, iskoristi priliku da i sam nauči nešto novo, najviše kada je reč o sistemu rada sa najmlađima i činjenici da Srbija iz godine u godinu dobija nove asove.

Među ljudima koji se očekuju na susretu sa trostrukim Dejvis kup šampionom u Beogradu je i počasni predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, koji je tokom 80-ih često ukrštao rekete sa Vilanderom.

"U najdražem pamćenju mi je prvo kolo Vimbldona 1985. godine kada sam se tamo pojavio kao potpuno nepoznat igrač, a preko puta sam imao Vilandera koji je te godine godine osvojio Rolan Garos, već imao četiri grend slem titule, osvojen Dejvis kup i bio na najboljem putu da bude prvi na svetu. O meni na tom Vimbldonu nije ni razmišljao, nije me poznavao, ni moj način igre i ja sam samo bio neka usputna stanica koju će on da prođe da bi išao ka finalu. Svakako da sam odigrao jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri, sve mi je polazilo za rukom, dobio sam 3:1, a četvrti set sa nulom, što zaista malo ko može da se pohvali da je ostavio na nuli Vilandera u odlučujućem setu", rekao je Živojinović.

O tome kakav je Vilander bio igrač najbolje govore rezultati, dodaje Živojinović.

"Pored Borga i Nadala važi za jednog od najboljih igrača na zemljanoj podlozi ikada. Držao se strpljivog stil igre sa osnovne linije, fenomenalno se kretao i nijedna lopta nije bila izgubljena, nijedan udarac nije bio poseban, ali svi zajedno udarci su bili dobri i to je bilo dovoljno da bude šampion", naveo je on i naglasio da cesto sluša Vilanderove komentare o kojima ima samo reči hvale.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track