NOVAK KAO SUPERMEN: Moćni Đoković razbio Cicipasa i treći put pokorio Madrid! Dominacija Srbina i na šljaci (VIDEO)
Foto: AP

bravo!

NOVAK KAO SUPERMEN: Moćni Đoković razbio Cicipasa i treći put pokorio Madrid! Dominacija Srbina i na šljaci (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Madridu pošto je u finalu bio bolji od Grka Cicipasa u dva seta rezultatom 6:3, 6:4.

Bio je ovo drugi duel Djokovića i Cicipasa, a prvi teniser sveta je do svoje prve pobede stigao posle sat i 32 minuta igre.

Djoković je već u drugom gemu današnjeg finala napravio brejk i taj brejk mu je na kraju bio i dovoljan za vodjstvo od 1:0 u setovima. On je do kraja prvog seta kontrolisao dešavanja na terenu i ni u jednom momentu nije dozvolio Grku da mu zapreti.

U trećem gemu drugog seta Djoković nije iskoristio dve brejk prilike, ali jeste prvu u devetom gemu. Naredni, deseti gem, u kojem je servirao za pobedu bio je ujedno i najteži gem koji je Djoković osvojio na svoj servis pošto je iskoristio tek četvrtu meč loptu.

Zahvaljujući trijumfu u Madridu, Djoković će na novoj ATP listi imati 12.115 bodova, što je 4.170 više od drugoplasiranog Nadala.

Novak je osvojio poslednji trofej na šljaci davne 2016. godine, kada je pokorio Roland Garos.

Đokoviću je ovo druga titula ove godine, pošto je već početkom 2019. osvojio Autralijan open. Osvajanjem ovog trofeja Novak se po broju ATP titula izjednačio sa Nadalom, sada obojica imaju po 33.

Što se samog turnira u Madridu tiče, Novaku je ovo bilo treće finale i u sva tri je uspeo da slavi, dakle stoprocentan učinak ima Nole u prestonici Španije.

Grk Cicipas nije pružio najbolji tenis, što je bilo i očigledno. Razlog za to se može pronaći u činjenici što je Cicipas posle nešto više od 18 sati od meča sa Nadalom morao da igra ovo finale sa Novakom. Ipak, ne može se u tome naći uzrok za ovu ubedljivu pobedu Novaka, jer je pre svega Đoković odigrao jedan savršen meč.

Posle meča Novak je izjavio:

- Veoma sam zadovoljan. Nisam igrao najbolje posle Australije, pa sam pokuašvao da se vratim tokom ove nedelje. Nisam izgubio set na turniru, igrao sam dobro. Znao sam da je u naletu nakon što je dobio Nadalu. Znao sam da je kasno legao i mogao sam da vidim da nema tu dinamiku u pokretu. Za mene je ovo važna pobeda i jedva čekam da nastavim u Rimu. Ovo su najveći turniri uz grend slemove, jako je važno dobiti na ovakvom turniru. Srećan sam , osećam se komforno ovde, imam fanove u Španiji i baš sam uživao.''

TOK MEČA:

DRUGI SET:

6:4 - Kraj!

5:4 - BREJK! Novak je odigrao fantastično! Na 15:30 napravio je čudesan potez, došao do dve brejk lopte, a prvu iskoristio. Zapravo, Cicipas je poslao lopticu u aut.

4:4 - Novak dobija gem bez izgubljenog poena.

3:4 - Cicipas je definitivno značajno podigao nivo igre u odnosu na prvi set, ali sa Noletom ne može lako čak ni na svoj servis. Ipak, sada je na 30:30 vezao dva poena i gem završio snažnim forhendom.

3:3 - Novak je izjednačio, a onda ušao u diskusiju sa sudijom, jer smatra da sat prerano počinje da odbrojava vreme za servis.

2:3 - Grk je podigao nivo igre, ali ne uspeva značajni da zapreti Novaku na njegov servis. Za sada samo sigurno čuva svoj servis.

2:2 - Bori se Grk svim snagama, ali ne vredi, Novak je prosto bolji na ovom meču i pitanje je samo trenutka kada će Nole napraviti novi brejk.

1:2 - Propustio je Novak dve brejk prlike! Uspeo je nekako Grk da sačuva svoj servis.

1:1 - Novak siguran na svoj servis. Nole nastavlja tamo gde je stao u prvom setu.

foto: EPA/CHEMA MOYA

0:1 - Cicipas osvaja prvi gem u drugom setu!

PRVI SET!

6:3 - Samo jedan poen je u ovom gemu Novak dopustio Grku. Spektakularan tenis Đokovića u finalu.

5:3 - Lako dolazi do gema Grk, Novak se nije preterano trudio pošto sada servira za set!

5:2 - Ponovo vinerom Novak dolazi do gema!

foto: EPA/CHEMA MOYA

4:2 - Posle dosta muke i borbe Grk je uspeo da sačuva servis.

4:1 - Spektakularnim poenom Novak Đoković dolazi do nog gema. Grk deluje veoma umorno. Prethodni meč je igrao protiv Nadala pre nešto više od 18 sati, pa je i logično što deluje ovako istrošeno!

3:1 - Grk dolazi do prvog gema u finalu.

foto: Printscreen

3:0 - Novak deluje dosta sigurnije i svežije od Grka. Na tribina je i veliki broj poznatih ličnosti. Tu su Raul, Lusi Figo...

foto: Printscreen

2:0 - BREJK! Novak je odmah oduzeo servis protivniku! Loše je Cicipas ušao u ovaj meč!

1:0 - Novak osvaja prvi gem na svoj servis. Finale u Madridu posmatra bivši fudbaler Peđa Mijatović, kao i bivši seletor Srbije Radomir Antić!

foto: Printscreen

Meč je upravo počeo!

Đoković je imao više vremena za odmor posle jučerašnje pobede u polufinalu protiv Dominika Tima (7:6, 7:6), dok se Cicipas borio sa Rafaelom Nadalom do ponoći (po srednjeevropskom vremenu), dok ga posle dva i po sata konačno nije slomio – 6:4, 2:6, 6:3.

Novak igra svoje treće finale u Madridu, čime je ušao u istoriju kao jedini teniser sa makar tri finala na svakom od devet Mastersa. Đoković je u oba prethodna pokušaja bio uspešan, a do trofeja je dolazio trijumfima nad Nadalom 2011. i Endijem Marejom 2016. Srpskom teniseru je ovo prvo finale od osvajanja Australijan opena. I dok se Đoković bori za zvanje najboljeg u istoriji tenisa (73 titula), Cicipas je na početku karijere, od koje se mnogo očekuje. Grk ima 20 godina, a od ponedeljka će biti sedmi na ATP listi, što će mu biti najbolji plasman. Do sada je osvojio tri trofeja, prošle godine u Stokholmu i ove u Marseju i Estorilu, a danas se bori za prvi pehar na mastersima. Đoković i Cicipas su se sreli samo jednom, na Rodžers kupu u Torontu 2018, a Grk je bio bolji, pobedio je rezultatom 6:3, 6:7, 6:3. Novak sada ima priliku za revanš...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track