uŽIVA U BEOGRADU

SRBIJA JE NAJBOLJA JER IMA NOVAKA: Vilander objasnio klincima zašto je Đoković neprikosnoven! (KURIR TV)

Tenis -

Mats Vilander nije skrivao oduševljenje dolaskom u Beograd. Pre treninga sa klincima razgovarao je sa njima, izneo svoje utiske o Beogradu, Novaku Đoković, ali i udelio nekoliko korisnih saveta.

- Sjajno je biti i Srbiji, zemlji koja ima mnogo šampiona - rekao je Vilander. Potom je izneo impresije iz grada, pošto je jučerašnje popodne i veče proveo šetajući beogradski ulicama.

- Video sam dosta slika Novaka po gradu, stvarno neverovatno. Bivši grensledm šampion objasnio je klincima zašto on misli da je Novak Đoković najbolji teniser na svetu.

- Novak je najbolji na svetu, ne zato što ima najbolji forhend ili bekhend, ili servis, već zato što je najbolji atleta i najjači u glavi. Isto jako bitna stvar, kada Novak, Federer ili Nadal igraju meč ne razmišljaju šta je bilo juče ili šta će biti sutra, već su fokusirani na protivnika koji je nasuprot njih.

Potom je Vilander izneo svoja očekivanja povodom Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu koje počinje 26.maja.

- Novak je najveći favorit da osvoji Rolan Garos.

Šveđanin je rekao deci da je mnogo važno za njihov razvoj da se bave sportom i prisetio se kako je to bilo, kad je on bio mali.

- Volim fudbal, skijanje, stvarno mnogo sportova. Rano sam počeo da treniram tenis, kada sam bio baš mali.

Vilander je i pojasnio kako vidi Srbiju danas, u svetu tenisa.

- U moje vreme Švedska je bila dominantna, imali smo velike šampione poput Borga, Edberga i mene. Onda je primat preuzela Španija sa Nadalom i još nekoliko igrača. Sada je Srbija najbolja jer ima Novaka - objasnio je Vilander.

Drago mi je da vidim ovoliko mnogo dece koja vole tenis. A to je sport u kojem učite kako da rešavate probleme. Nije sve u pobeđivanju ili gubljenju.

Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track