Oduševio mlade tenisere

GEM, SET, MATS Vilander u Beogradu: Blago vama kad imate Novaka! Za mene je Đoković glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa! KURIR TV

Tenis -

Mats Vilander nije skrivao oduševljenje dolaskom u Beograd, gde je održao otvoreni trening sa mladim teniserima.

Čuveni teniski TV komentator i čovek koji je u profesionalnoj karijeri osvojio sedam grend slem trofeja rekao je da je Novak Đoković najveći favorit za osvajanje titule na predstojećem Rolan Garosu.

Otvoreno prvenstvo Francuske u Parizu počinje 26. maja i trajaće do 10. juna, a najbolji srpski i svetski teniser na ovom turniru slavio je 2016.

- Novak je najbolji na svetu ne zato što ima najbolji forhend ili bekhend ili servis, već zato što je najbolji atleta i najjači u glavi. Novak ima najveće šanse da osvoji Rolan Garos. Deluje mi najspremnije, fokusiran je na svaki meč i željan pobeda. Pobedio je u Madridu, zdrav je, u dobroj formi, i to su odlične stvari pred turnir u Parizu - rekao je Vilander i dodao:

- Sjajno se osećam u Srbiji, zemlji velikih šampiona!

Na konstataciju kako će izgledati svetski tenis kada se povuku Federer, Nadal i Đoković, Vilander je imao spreman odgovor:

- Neće biti isti! Njih trojica su nešto posebno. Pre nekoliko godina sam mislio da će to biti loše za tenis u globalu. I dalje sam zabrinut, ali ima nekoliko mladih tenisera koji obećavaju. Izdvojio bih Stefanosa Cicipasa. Grk je sada najbolji od svih novih imena. Odrastao je, sazreo i deluje sjajno. Ima dobre osobine, mislim da je pokupio sve najbolje od Novaka, Rafe i Rodžera. Doći će novi, ali u isto vreme nećemo imati tako tri sjajna igrača - objasnio je Vilander.

Đoković i ekipa Srbija je teniska sila Pored Novaka Đokovića, Srbija ima još nekoliko sjajnih tenisera, pre svih Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i Miomira Kecmanovića. Ranije su to bili Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, a kod žena Jelena Janković i Ana Ivanović. - Mislim da je Novak promenio osećaj u Srbiji za tenisom. Svi ostali ga prate, žele da budu kao on. Ne iznenađuje me što uspeh prave Đere, Krajinović i Lajović - rekao je Vilander.

Magični sport Tenis je religija Mats Vilander poslednjih godina radi kao TV komentator na grend slem turnirima. O svom poslu kaže: - Ne želim da delim lekcije iako sam osvojio sedam grend slemova. Želim da tenis približim ljudima pored TV ekrana, kako ja doživljavam tenis? Tenis nisu samo mečevi i pobede. Tenis je način života, religija, politika... Sport koji je mnogo važan u svetu. Tenis je i Novakova fondacija, humanitarni rad Rodžera, Rafine akcije...

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track